Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

UEFA Super pokal - Super Cup: stavna kvota, rezultat

Superpokal UEFA je vsakoletna nogometna tekma superpokala, ki jo organizira UEFA in jo igrajo zmagovalci dveh glavnih evropskih klubskih tekmovanj; UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige. Uradno ime tekmovanja je bilo prvotno evropski superpokal; leta 1995 se je preimenoval v pokal UEFA, ki je sledil politiki prenove blagovne znamke UEFA. Ni pa sicer priznano kot eno večjih tekmovanj UEFA.
Od leta 1972 do 1999 so v superpokalu UEFA tekmovali zmagovalci evropskega pokala/lige prvakov UEFA in zmagovalci pokala UEFA. Po prenehanju pokala zmagovalcev UEFA so ga igrali zmagovalci lige prvakov in zmagovalci pokala UEFA, ki se je leta 2009 preimenoval v Evropsko ligo.
Trenutni nosilci so Chelsea, ki je zmagal s 6: 5 na enajstmetrovkah po izidu 1: 1 po podaljšku proti Villarrealu leta 2021. Najuspešnejši ekipi na tekmovanju sta Barcelona in Milan, ki sta po petkrat osvojili pokal. Tekmovanje se je prvotno igralo dvonožno, s po eno tekmo na stadionu vsakega sodelujočega kluba, razen v izjemnih okoliščinah; na primer leta 1991, ko  Crvena Zvezda zaradi vojne, ki se je takrat odvijala, v svoji rodni Jugoslaviji ni smela igrati tekme, zato se je namesto tega igrala tekma pri Manchester Unitedu. Od leta 1998 je bil superpokal odigran kot ena tekma na nevtralnem prizorišču. Med letoma 1998 in 2012 je bil na stadionu Louis II v Monaku odigran superpokal. Od leta 2013 se uporabljajo različni stadioni.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Datum Dogodek 1 x 2
10.08
21:00
Nogomet / Evropski klubski pokali in prijateljske tekme / UEFA Super pokal - Super Cup: stavna kvota, rezultat
Real Madrid - Eintracht Frankfurt
1 x 2