Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Druga španska liga - Segunda Division: lestvica, rezultati, spored

Campeonato Nacional de Liga de Segunda División,  komercialno znan kot La Liga 2  in iz sponzorskih razlogov imenovana kot LaLiga SmartBank, je druga moška nogometna divizija poklicnega sistema španske nogometne lige. Pod vodstvom Lige Nacional de Fútbol Profesional se poteguje  22 ekip, dve najboljši ekipi in zmagovalec končnice, ki je napredoval v LaLigo in ga nadomestijo tri najnižje uvrščene ekipe v tej diviziji. Liga vsebuje 22 ekip, ki med seboj igrajo doma in v gosteh v sezoni 42 tekem. Vsako leto v La Ligo napredujejo tri ekipe. Prve dve ekipi zaslužita samodejno napredovanje. Tretja ekipa, ki je napredovala, je zmagovalka med ekipami, ki so končale od 3. do 6. mesta (rezervne ekipe niso primerne za napredovanje). Spodnji štirje so uvrščene v Primera División RFEF. To prvenstvo je leta 1929 ustanovila Kraljevska španska nogometna zveza. Liga je bila državna, razen v obdobju od 1949 do 1968, v katerem je bila regionalizirana v dve severni in južni skupini. Od leta 1984 ga organizira Liga Nacional de Fútbol Profesional.
Od leta 2006 je imela Liga Nacional de Fútbol Profesional desetletno sponzorsko pogodbo z bančno skupino BBVA. Prvotno preimenovana v Liga BBVA, se je Segunda División dve leti kasneje preimenovala v Liga Adelante, potem ko se je sponzorstvo BBVA razširilo na Primera División, ki je prejela ime Liga BBVA. Druga bančna skupina, Banco Santander, je leta 2016 prevzela sponzorstvo obeh divizij, nato pa se je Segunda División preimenovala v La Liga 1 | 2 | 3, preden se je pravočasno za sezono 2019–20 preimenovala v LaLiga Smartbank.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.