Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

2. Bundesliga: lestvica, stave, izidi tekem

2. Bundesliga je druga divizija profesionalnega nogometa v Nemčiji. Ustanovljena je bila 11 let po ustanovitvi Fußball-Bundeslige kot nove druge lige profesionalnega nogometa. 2. Bundesliga je uvrščena pod Bundesligo in nad 3. ligo v sistemu nemške nogometne lige. Vsi drugi 2. bundesligaški klubi se uvrstijo v DFB-Pokal, vsakoletno tekmovanje nemškega pokala. V 2. Bundesligi je od ustanovitve nastopilo 127 klubov.
Odločitev o ustanovitvi lige kot druge stopnje nogometa v Zahodni Nemčiji je bila sprejeta maja 1973. Liga je začela delovati avgusta 1974, takrat z dvema divizijama po 20 klubov. Leta 1981 je bila zmanjšan na eno enoto. Od sezone 1991–92 so se v ligi začeli udeleževati klubi iz nekdanje Vzhodne Nemčije, ki so jo za kratek čas spet razširili na dve diviziji. Ob koncu te sezone se je znova vrnil v format enotne divizije in od leta 1994. je imelo svoje mesto 18 klubov. Dva kluba iz 2. Bundeslige sta neposredno napredovala v Bundesligo, medtem ko je tretji napredovalni klub določen s play-offom. Med letoma 1991 in 2008 je bil tretjeuvrščeni klub v ligi neposredno promoviran. Spodnji klubi v ligi so izpadli v tretjo ligo; od 1974 do 1994 Oberliga, od 1994 do 2008 Regionalliga in od leta 2008 3. Liga. Število izpadlih klubov se je skozi leta spreminjalo. Od leta 2008 sta dva kluba neposredno izpadla, tretja zadnja ekipa pa ima možnost, da  se uvrsti v končnico proti tretjeuvrščeni ekipi 3. lige.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.