Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Ligue 1: rezultati, lestvica, stavne kvote

Ligue 1, uradno znana kot Ligue 1 Uber Eats zaradi sponzorskih razlogov, je francoska profesionalna liga za moška združenja nogometnih klubov. Na vrhu sistema francoske nogometne lige je primarno nogometno tekmovanje v državi. Ligue 1, ki jo upravlja Ligue de Football Professionnel, igra 20 klubov in deluje po sistemu napredovanja in izpadnja iz Ligue 2.
Sezone trajajo od avgusta do maja. Klubi igrajo dve tekmi proti vsaki drugi ekipi v ligi - eno domačo in eno v gosteh - skupaj 38 tekem v sezoni. Večina tekem se igra ob sobotah in nedeljah, nekaj tekem pa med tednom. Id leta 2018 je Ligue 1 ena najboljših nacionalnih lig, na petem mestu v Evropi, za angleško Premier League, špansko La Ligo, nemško Bundesligo in italijansko Serie A.
Ligue 1 je bila 11. septembra 1932 ustanovljena pod imenom National, preden je po enem letu obstoja prešla v divizijo 1. Pod tem imenom je delovala do leta 2002, ko je sprejela sedanje ime. AS Saint-Étienne je najuspešnejši klub z desetimi naslovi v Franciji, medtem ko je Olympique Lyonnais klub, ki je osvojil največ zaporednih naslovov (sedem med letoma 2002 in 2008). S prisotnostjo 71 sezon v Ligue 1 ima Olympique de Marseille rekord za večino sezon med elito, medtem ko je Paris Saint-Germain s 47 zaporednimi sezonami (od leta 1974 do danes) rekorder lige. FC Nantes je ekipa z največjim zaporednim nizom brez porazov v eni sezoni (32 tekem) in ima najmanj porazov (1 tekma) v sezoni 1994/95. Poleg tega ima FC Nantes najdaljši rekord, ne da bi doma izgubil z 92 tekmami od maja 1976 do aprila 1981.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.