Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Ruska hokejska liga KHL: lestvica, kvote, rezultati

Kontinentalna hokejska liga  je mednarodna profesionalna hokejska liga, ustanovljena leta 2008. Vključuje klube s sedežem v Belorusiji (1), Kitajski (1) , Finski (1), Latviji (1), Kazahstanu (1) in Rusiji (18) skupaj 23 klubov. Na splošno velja za prvo profesionalno hokejsko ligo v Evropi in Aziji ter drugo najmočnejšo v svetu za Severnoameriško nacionalno hokejsko ligo. KHL ima tretji najvišji povprečni obisk v Evropi s 6.121 gledalci na tekmo v rednem delu sezone in najvišjo skupno udeležbo v Evropi s 5.32 milijoni gledalcev v redni sezoni.
Gagarinov pokal se vsako leto ob koncu sezone podeli prvaku lige. Naslov prvaka Rusije dobi najvišje uvrščena ruska ekipa. Od leta 2009 je bila liga razdeljena na vzhodno in zahodno konferenco. V letošnji sezoni obe konferenci vključujeta 12 ekip, razdeljenih v dve diviziji po 6 ekip.
Osem najbolje uvrščenih ekip na vsaki konferenci prejme mesta za končnico. Znotraj vsakega četrtfinala konference, polfinala in finala se igra, preden se zmagovalci konferenc med seboj pomerijo za pokal Gagarin. Zmagovalci divizij so na konferenci prvi in drugi na podlagi rezultatov redne sezone. Vsi krogi končnice se igrajo kot najboljša od sedmih serij.  V sezoni 2012–13 je bil uveden pokal Nadežda (pokal upanja), tolažilni turnir za ekipe, ki se niso uvrstile v končnico. Zmagovalna ekipa na turnirju zmaga v skupnem izboru na mladinskem naboru KHL. Namen turnirja je podaljšati sezono in pomagati ohraniti zanimanje za hokej v mestih teh ekip ter pomagati igralcem reprezentanc pri pripravah na prihajajoče svetovno prvenstvo.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.