Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Kvote na stave in lestvica v švedski nogometni ligi

Allsvenskan je švedska profesionalna liga za moška združenja nogometnih klubov. Ustanovljena je bilo leta 1924 in je najvišja stopnja v sistemu švedske nogometne lige, ki deluje po sistemu napredovanja in izpadanja s Superettanom. Sezone trajajo od konca marca ali v začetku aprila do začetka novembra, pri čemer se 16 klubov sreča dvakrat, kar ima za posledico 30 tekem, skupaj 240 tekem v vsej ligi.
Allsvenskan je na podlagi UEFA koeficientov lig glede na nastope v evropskih tekmovanjih v zadnjih petih letih na 23. mestu. Allsvenskan je trenutno na drugem mestu med skandinavskimi ligami po Danski na 14. mestu.  "Velike tri" v švedskem nogometu in Allsvenskanu se nanašajo na ekipe AIK, IFK Göteborg in Malmö FF. Na splošno veljajo za tri največje klube na Švedskem iz treh največjih mest (Stockholm, Göteborg in Malmö). Tri ekipe z največ švedskimi naslovi so Malmö FF (21), IFK Göteborg (18) in IFK Norrköping (13). Vključno s sezono 2021 se je Allsvenskan odvijal neprekinjeno v 96 sezonah. Za razliko od drugih evropskih nogometnih lig Allsvenskan med drugo svetovno vojno zaradi nevtralnosti Švedske ni doživel prekinitve igre.
Prvaki veljajo za švedske prvake in dobitnike zlate medalje. Podprvaki so nagrajeni z veliko srebrno medaljo, tretja uvrščena ekipa pa z majhno srebrno medaljo, ekipa na četrtem mestu pa z bronasto medaljo.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.