Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Svetovno prvenstvo v hokeju: lestvica, stave, rezultati

Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu je vsakoletni mednarodni turnir v hokeju na ledu za moške, ki ga organizira Mednarodna hokejska zveza (IIHF). Prvič uradno predstavljen na poletnih olimpijskih igrah leta 1920, je najvišji letni mednarodni turnir tega športa. IIHF je bil ustanovljen leta 1908, evropsko prvenstvo, predhodnik svetovnega prvenstva, pa je bilo prvič leta 1910. Turnir na poletnih olimpijskih igrah leta 1920 je priznan kot prvo svetovno prvenstvo v hokeju na ledu. Od leta 1920 do 1968 je olimpijski hokejski turnir za tisto leto veljal tudi za svetovno prvenstvo.
Prvo svetovno prvenstvo, ki je potekalo kot posamezna prireditev, je bilo leta 1930, na katerem je sodelovalo dvanajst držav. Leta 1951 je sodelovalo trinajst narodov, ki so bili razdeljeni v dve skupini. Prvih sedem ekip (skupina A) je igralo za svetovno prvenstvo. Ostalih šest (skupina B) je igralo za namene uvrstitve. Ta osnovni format naj bi se uporabljal do leta 1992 (čeprav so bile narejene majhne spremembe). Med kongresom leta 1990 je IIHF uvedel sistem končnice. Ko se je IIHF povečeval, je na svetovnem prvenstvu začelo sodelovati več ekip, zato je bilo uvedenih več skupin (kasneje preimenovanih v divizije).Svetovno prvenstvo leta 2015, ki je potekalo v Pragi in Ostravi na Češkem, je bilo doslej najuspešnejše glede na skupno udeležbo; obiskalo ga je 741.690 ljudi, povprečna obiskanost pa je bila 11.589 gledalcev.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.