Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Kvote in lestvica v švicarski nogometni ligi

Švicarska superliga (iz sponzorskih razlogov znana kot superliga Credit Suisse) je švicarska profesionalna liga na najvišjem nivoju sistema švicarske nogometne lige in se v sedanji obliki igra od sezone 2003–04. Od oktobra 2019 je švicarska superliga na 20. mestu v Evropi po lestvici UEFA glede koeficientov lige, ki temelji na nastopih švicarskih ekip v evropskih tekmovanjih. Superliga od konca julija do maja igra 36 krogov, z zimskim premorom od sredine decembra do prvega tedna februarja. Vsaka ekipa se med seboj pomeri štirikrat, dvakrat doma in dvakrat v gosteh.
Ker ekipe iz Švice in Liechtensteina sodelujejo v švicarskih nogometnih ligah, bo za prvaka okronan le švicarski klub, ki je končal na prvem mestu-če bo zmagala ekipa iz Lihtenštajna, bo ta čast pripadla najvišje uvrščeni švicarski ekipi. Glede na uvrstitev ligaškega koeficienta se bodo najvišje uvrščene ekipe pomerile v tekmovanjih UEFA-spet z izjemo ekip iz Liechtensteina, ki se uvrstijo skozi pokal Liechtenstein. Spodnja ekipa bo izpadla v ligo Challenge, naslednjo sezono pa jo bo nadomestil ustrezni prvak. Klub, ki zaseda 9. mesto, se bo v drugem dvoboju za izpadanje v dveh tekmah, doma in v gosteh, potegoval za drugo mesto na naslednjem turnirju. Preimenovanje lige Nationalliga A v super ligo se je zgodilo leta 2003, ko je bila liga prenovljena iz 12 na 10 ekip za sezono 2003–04, kar je poenostavilo obliko z odstranitvijo kroga končnice za izpadanje. V letih 2009 in 2018 se je večkrat razpravljalo o vrnitvi v 12 ekip, ki pa je bilo med drugim zavrnjeno, med drugim zaradi zadržkov glede boja za zgodnji izpad.
Ta nova doba se je sprva izkazala za prevladujočo za Basel, saj so 11 od prvih 14 sezon osvojili ravno oni, vključno z rekordnim nizom osmih prvenstev med letoma 2009 in 2017. Po spremembi leta 2017 pa so jih s prestola vrgli Young Boys, ki so od takrat osvojili vsako od štirih prvenstev

STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.