Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Liga prvakov: tekme, rezultati, lestvica

UEFA Liga prvakov (skrajšano UCL) je vsakoletno klubsko nogometno tekmovanje, ki ga organizira Zveza evropskih nogometnih zvez (UEFA) in ga igrajo evropski klubi najvišje kategorije, pri čemer se zmagovalci tekmovanjav  krogu skupinskega dela uvrstijo v dvojni krog.  Gre za enega najprestižnejših nogometnih turnirjev na svetu in najprestižnejše klubsko tekmovanje v evropskem nogometu, na katerem igrajo prvaki državnih lig  svojih nacionalnih zvez.
Predstavljen leta 1955 kot Coupe des Clubs Champions Européens in splošno znan kot evropski pokal, je bil sprva izločilni turnir, odprt samo za prvake evropskih domačih lig, njegov zmagovalec pa se je štel za evropskega klubskega prvaka. Tekmovanje je dobilo sedanji naziv leta 1992, leta 1991 je dodalo krožno skupinsko fazo in od leta 1997 omogočilo več udeležencem iz določenih držav. Od takrat se je razširil in čeprav večina evropskih evropskih lig še vedno lahko pošlje le svojega prvaka, najmočnejše lige zdaj zagotavljajo do štiri ekipe. Klubi se niso uvrstili v ligo prvakov, so upravičeni do drugoligaškega tekmovanja v ligi UEFA, od leta 2021 pa se bodo ekipe, ki ne bodo upravičene do lige UEFA, uvrstile v novo tekmovanje tretje stopnje, imenovano UEFA Europa Conference League. V sedanji obliki se Liga prvakov začne konec junija s predkrogom, tremi krogi kvalifikacij in krogom končnice. Šest preživelih ekip se uvrsti v skupinski del in se pridruži 26 ekipam, ki so se kvalificirale vnaprej. 32 ekip je razvrščenih v osem skupin po štiri ekipe in igrajo med seboj po sistemu dvojnega kroga. Osem zmagovalcev skupin in osem podprvakov nadaljujejo v izločilno fazo, ki doseže vrhunec z zadnjo tekmo konec maja ali v začetku junija. Zmagovalec lige prvakov se uvrsti v naslednjo leto za ligo prvakov, superpokal UEFA in klubsko svetovno prvenstvo FIFA.  Največ zmag imajo španski klubi (18 zmag), sledijo jim Anglija (14 zmag) in Italija (12 zmag). Anglija ima največ zmagovalnih ekip, naslov je osvojilo pet klubov. Na tekmovanju je zmagalo 22 klubov, od tega jih je 13 zmagalo večkrat, osem pa je uspešno branilo naslov. Real Madrid je najuspešnejši klub v zgodovini turnirja, saj je zmagal 13 -krat, vključno s svojimi prvimi petimi sezonami in tudi tremi zaporedoma od leta 2016 do 2018. Bayern München ostaja edini klub, ki je zmagal na vseh svojih tekmah v enem samem turnirju na poti do zmage v pokalu v sezoni 2019–2020. [
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.