Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

2 angleška liga - Championship: lestvica, rezultati, stave

Prvenstvo angleške nogometne lige je najvišja divizija angleške nogometne lige (EFL) in drugi največji v sistemu angleške nogometne lige po Premier ligi. V ligi se bori 24 klubov. Vsako sezono dve vrhunski ekipi prvenstva samodejno napredujeta v Premier League. Ekipe, ki sezono končajo na 3. do 6. mestu, se uvrstijo na turnir končnice, zmagovalec pa je napredoval tudi v Premier League. Tri ekipe z najnižjo uvrstitvijo v prvenstvu izpadajo v prvo ligo.
Prvenstvo, ki je bilo uvedeno za sezono 2004–05, je bilo prej znano kot prva liga nogometne lige (1992–2004), pred tem pa kot druga liga nogometne lige (1892–1992). Zmagovalci prvenstva prejmejo pokal EFL Championship, enak pokal, kot so ga dobili stari prvaki prve lige pred ustanovitvijo Premier League leta 1992. Podobno kot druge divizije profesionalnega angleškega nogometa so lahko tudi valižanski klubi del te divizije.
Prvenstvo je najbogatejša nogometna divizija, ki ni na vrhu, in deveta najbogatejša divizija v Evropi.  S povprečno udeležbo na tekmah v sezoni 2018–19, ki je znašala 20.181 ljudi, je bilo prvenstvo najvišje na vseh tekmah med vsemi sekundarnimi ligami na svetu, saj je znano, da ima le devet vrhunskih lig višjo udeležbo.  Barnsley je na drugi stopnji angleškega nogometa preživel več sezon kot katera koli druga ekipa in 3. januarja 2011 je postal prvi klub, ki je na drugi stopnji angleškega nogometa dosegel 1.000 zmag z domačo zmago nad Coventry Cityjem z 2: 1. Barnsley je tudi prvi klub, ki je odigral 3.000 tekem v nogometu druge stopnje (W1028, D747, L1224). Trenutno imata Nottingham Forest in Derby County najdaljši staž v prvenstvu, nazadnje izven te divizije v sezoni 2007–08.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.