Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Italijanska košarkarska liga Serie A: kvote in lestvica

Lega Basket Serie A, uradno okrajšana kot LBA, je profesionalna klubska košarkarska liga za moške, ki jo od leta 1920 organizirajo v Italiji, ki jo vodi Lega Basket, ki jo ureja Federazione Italiana Pallacanestro ( Italijanska košarkarska zveza). To je najvišja stopnja italijanskega ligaškega sistema. LBA igra po pravilih FIBA ​​in jo trenutno sestavlja 17 ekip, pri čemer je najnižje uvrščena ekipa izpadla v Serie A2 in jo nadomestil zmagovalec končnice te stopnje.
V LBA je od njenega začetka nastopilo skupaj 99 ekip. Sedemnajst ekip je bilo okronanih za prvaka, pri čemer je Olimpia Milano 28 -krat osvojila naslov prvaka, Virtus Bologna pa 16 -krat. Glede na koeficiente nacionalne lige FIBA ​​za evropsko in evroligaško košarko je bila LBA zgodovinsko najboljše uvrščena nacionalna domača liga v Evropi v obdobju 1958 do 2007. Danes LBA velja za eno najboljših evropskih košarkarskih lig. Njeni klubi so osvojili največ evropskih prvenstev (13), največ pokalov FIBA ​​Saporta (15) in največ pokalov FIBA ​​Korać. Format tekmovanja sledi dvojnemu krožnemu formatu. V sezoni, ki traja od oktobra do maja, se vsak klub pomeri dvakrat (enkrat doma in enkrat v gosteh), skupaj to nanese 30 tekem. Razvrstitev ekip na koncu sezone se določi tako, da za zmago prejmejo dve točki, za poraz pa ostanejo brez točk. Zmagovalec finalnega kroga je prvak LBA. Ob koncu sezone zadnji kvalificirani klub redne sezone izpade v Serie A2 Basket, nadomesti pa ga zmagovalec končnice te lige.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.