Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

E stave

e-stave Dobro je vedeti:

BONUS: 20 EUR bonus za nove uporabnike

Druge prednosti
 • Stave v živo
 • Edina legalna stavnica v Sloveniji
 • Za postavljanje stav ne potrebujete računalnika

Prednosti in pomanjkljivosti stavnice E-stave

Edina stavnica, ki lahko legalno obratuje v Sloveniji, zato vam ne bo treba iskati alternativnih povezav
Za igranje na E-stave.com ne potrebujete interneta in računalnika. Stave lahko položite tudi v določenih lokalih, bencinskih servisih, ...
Nižje kvote (več o tem si preberite na: Primerjava stavnih kvot)
Zelo visoka dvojna obdavčitev (več o tem preberite na: Primerjava stavnih kvot)
Slabša ponudba od tujih, večjih stavnic (manj različnih tekem, bistveno manj možnosti)
Zelo skromen bonus za nove igralce in nobenih dodatnih bonusov za obstoječe igralce

Primerjava stavnih kvot

Za primer bomo 100 € stavili na Belorusko nogometno ligo. Stavili bomo na neodločen rezultat v tekmi med ekipama Alfa – Zapad3. Vidimo lahko, da je kvota na Bet365 višja kot na E-stave.com (4,75 proti 4,60). V primeru, če bi samo v to stavo položili 100 €, bi bil naš dobite na Bet365 višji za 15 € oz. kar neverjetnih 15 % vložka. A to še zdaleč ni vse. Pri igranju športnih stav na slovenski stavnici smo dolžni plačati tudi dvojni davek, in sicer:
 • 10 % že ob pologu, ne glede na to, če stavo dobimo ali ne. S tem se naša osnova zniža, kar v praksi pomeni, da je absolutno davek še bistveno višji.
 • 15 % na dobitek, višji od 200 €

Torej, za našo konkretno stavo 100 € na neodločen rezultat je bil:
 • naš vložek najprej znižan za 10 € oz. 10 %
 • naš dobitek bil naknadno še obdavčen za 15 %

Namesto 475 €, ki bi jih zadeli na stavnici Bet365, tako na E-stave naš dobitek znaša le 355 € oz. KAR 120 € MANJ. Pri kombinaciji več različnih stav, kjer se kvote medsebojno množijo, pa je ta razlika še večja!

Kako pa je z davkom na tujih stavnicah?

To področje še davčno ni urejeno, kar pomeni, da davka ob igranju na tujih stavnicah sploh niste dolžni odvajati. Če želite zaslužiti s športnimi stavami, bo na E-stave.com to zelo zelo težko. Nižje kvote in visoka obdavčitev vam bodo uničile vse možnosti zaslužka.

Pa poglejmo še naslednjo primerjavo med stavnico Bet at home in E-stave.com.
Na levi sliki lahko vidimo kakšna razlika je med igranjem na stavnici Bet at home in na E-stave.

V kolikor na Bet at home vplačamo 100 € na neodločen rezultat na kvoto 3.05 bomo v primeru dobitka prejeli izplačano 305 €.
V kolikor pa na E-stave vplačamo 100 € na neodločen rezultat na že tako nižjo kvoto 2.80, bomo takoj avtomatično ob 10% zneska našega vplačila, za izplačilo pa bomo prejeli 257,36 €. Razlika v dobitku je tako 47,64 €!

Naslednjo primerjavo smo naredili med stavnico Bet at home in E-stave s tremi enakimi pari v istem stavnem listku.
Če vplačamo 5 € na listek na stavnici Bet at home na skupno kvoto 27.33 bomo v primeru dobitka prejeli za izplačilo 136,64 €

Če pa vplačamo stavni listek z enakimi pari in enakimi stavami na skupno kvoto 20,02 na E-stave pa imamo zaradi nižjih kvot in 10% davka ob vplačilu v primeru dobitka na voljo za izplačilo samo 67,51 €.

Razlika v dobitku med bet at home in e-stavami je tako 69,13 € kar je več kot polovico manj!

Še niste prepričani zakaj ne bi igrali na E-stave? Poglejmo še zadnji primer.
Če primerjamo še tri enake pare med Bet365 in E-stave z enakimi stavami in malce višjim vplačilom vidimo sledeče:

V kolikor vplačamo 30 € na bet365 na skupno kvoto 29.66 bomo v primeru dobitka dobili za izplačilo 890,01 €

V kolikor vplačamo 30 € na enak stavni listek z enakimi stavami na E-stave, na skupno kvoto 20,02 bo naš vložek najprej zmanjšan za 10% davka, kvote so nižje kot na Bet365, za povrhu pa bo vaše izplačilo dodatno zmanjšano še za davek na dobitek ki znaša 48,55 €!

V primer dobljene stave na E-stave boste za izplačilo tako prejeli samo 356,95 €.

Bet365 izplačilo: 890,01 €
E-stave izplačilo: 356,95 €

Razlika med izplačili je kar 533,04 !

Zato priporočamo, da izkoristite katerega izmed naslednjih bonusov na stavnicah s preverjeno zgodovino in odličnimi kvotami:


Vrste vplačil

Na E-stave.com lahko vplačate na številne načine, in sicer:

Vplačilni listek Najbolj priljubljen način vplačila za vse, ki vplačujete športne stave na prodajnih mestih (npr. bencinski servisi, lokali ...). Ob vplačilu prejmete listek s 13 mesto kodo, ki jo vpišete na E-stave.com in sredstva se vam takoj pripišejo na vaš igralni račun.
Minimalno nakazilo Maksimalno izplačilo
ni minimalnega zneska 2000 EUR/dan

mBills
vse bolj priljubljen način plačevanja v Sloveniji je preko mBills elektronske denarnice. Gre za varen, hiter in enostaven način vplačevanja, zlasti za vse tiste, ki aplikacijo mBills že tako ali tako uporabljate za nakupe, plačevanje položnic ...
Minimalno nakazilo Maksimalno izplačilo
5 EUR 200 EUR/dan

Kreditne kartice (Mastcard, Visa, Diners Club, Activa)
Kreditne kartice omogočajo spletno plačevanje tako da vpišete vašo številko kartice in CVV kodo ki se nahaja na zadnji strani kartice. V primeru da uporabljate kartico Maestro potrebujete še čitalec za generiranje varnostne kode da lahko opravite vplačilo. Plačevanje s kreditnimi karticami je hitro in enostavno.
Minimalno nakazilo Maksimalno izplačilo
5 EUR 2000 EUR/dan

Maestro
potrebujete čitalec za generiranje varnostne kode, v kolikor želite na E-stave.com vplačevati s karticami Maestro.
Nakazilo preko NLB Klik, Abanet in drugih spletnih bank
Minimalno nakazilo Maksimalno izplačilo
5 EUR 2000 EUR/dan

VALÚ
pametna denarnica za brezgotovinsko plačevanje z mobitelom. Da bi lahko uporabljali Valù se morate najprej registrirati na Valù in napolniti račun z Moneto, s plačilno kartico ali prek vašega transakcijskega računa. Da bi lahko plačevali z Valùjem si morate namestiti aplikacijo Valù, ki je brezplačna in jo najdete v APP Storu ali Google playu.Plačujete lahko s 6 mestno kodo ali pa s QR kodo. V kolikor si ne želite namestiti aplikacije lahko vplačilo opravite tudi prek njihove spletne strani, kjer lahko vplačate z vašim telefonom.
Minimalno nakazilo Maksimalno izplačilo
5 EUR 2000 EUR/dan

SMS VALÚ
Valù omogoča tudi plačevanje preko SMSa, kjer pošljete SMS s kodo in zneskom za vplačilo.
Minimalno nakazilo Maksimalno izplačilo
5 EUR 2000 EUR/dan

Skrill
Skrill je ena najlažjih in zelo razširjenih oblik plačevanja preko spleta. Gre za e-denarnico s katero lahko hitro in enostavno prenesete denar na vaš stavni račun brez provizij. Da bi uporabljali Skill morate odpreti Skrill račun in napolniti vaš Skrill račun z nakazilom. Sredstva si lahko kasneje iz Skrilla izplačate na vaš TRR račun ali pa uporabite Skrill Mastercard kartico s katero lahko plačujete ali dvigate gotovino.
Minimalno nakazilo Maksimalno nakazilo
10 EUR 2000 EUR/dan

Vplačilni listek
Z vplačilnim listkom lahko vplačate in izplačate vaš denar na vseh prodajnih mestih Športne loterije.
Minimalno nakazilo Maksimalno nakazilo
ni minimalnega zneska 2000 EUR/dan

Za vsa plačila velja, da vam za njih ne bodo zaračunali provizije!
 
Za vsa našteta vplačila velja, da lahko prireditelj iger brez dodatne obrazložitve omeji višino vplačil v igre.

Vrste / Načini izplačil

Vsa izplačila iz igralnega računa so brezplačna, a tudi pri tem veljajo določene omejitve:
 • Če ste nakazali na igralni račun sredstva, ki jih niste uporabili za igranje, si jih lahko izplačate šele 180 dni po opravljenem nakazilu
 • Dnevno si lahko izplačate do največ 2.000 €, a ne več kot 10.000 € mesečno. V kolikor želite izplačati višji znesek od navedenega, je nujno potrebna predhodna verifikacija uporabnika pri prireditelju, torej Športni Loteriji

Načini izplačila Min Max Trajanje
Izplačilo na prodajnem mestu <0€ 100€ / dan Takoj
Izplačilo na TRR 5€ 2.000€ / dan 1 - 2 dni
Izplačilo na Mbills račun 10€ 200€ Po končani obdelavi, običajno v roku 24 ur
Skrill 5€ 100€ Izplačila na Skrill račun so običajno izplačana v roku 24h

Bonusi na e-stave.com

V zadnjih letih so se tudi E-stave.com nekoliko prilagodile tuji konkurenci. Čeprav njihovi bonusi še zdaleč niso enakovredni bonusom, ki jih ponujajo tuje stavnice, pa zdaj, za razliko od nekaj let nazaj, vsaj so.
 

1. Do 20 € bonusa za nove igralce

50 % bonus na prvo nakazilo. V kolikor nakažete 40 €, prejmete 20 € bonusa, kar pa je hkrati tudi najvišji možen bonus, ki ga lahko prejmete kot novi igralec na E-stave.com. Bonus velja samo za prvo vplačilo in ga morate pred izplačilom obrniti 1x na katerekoli igre.
Bonus se na vaš igralni račun vpiše takoj po nakazilu.
 

2. Prvak dneva

E-stave vsak dan izžrebajo 10 igralcev, ki prejmejo vsak po 10 €.
Ker so dobitniki tega bonusa javno objavljeni je nujno, da imate vpisan svoj vzdevek.
Nagrajenci so objavljeni vsak dan na spletni strani, pogoj za pridobitev nagrade pa je, da se izžrebanec še isti dan prijavi v svoj račun ter kupi vsaj eno igro za 0.10€.
 

3. Nagradna igra za vaš rojstni dan

Za vaš rojstni  dan in še 10 dni po vašem prazniku vas bo na E-stave.com pričakala prav posebna igra, kjer boste morali s čim manj poskusi ugotoviti, katere tri od devetih svečk so prižgane na vaši torti. Prej ko boste to uganili, višja bo vaša nagrada.


FAQ

Ali E-stave.com ponujajo bonus?
Ponujajo tri različne vrste bonusa. 20EUR bonus za vse nove igralce, bonus Prvak dneva (10 igralcev dnevno prejme po 10 EUR) in pa nagrado za vaš rojstni dan. To je posebna igra, na kateri ugotavljate, katere svečke so prižgane na torti.

Koliko lahko zaslužim?
Na E-stave.com lahko zaslužite. Vendar pa po odštetju vseh davkov in nižjih kvot znesek ne bo tako visok, kot bi bil na stavnicah Bet365, Bet at home ali 1xBet.

O E-stave.com in naše mnenje

E-stave so slovenski ponudnik športnih stav pod okriljem Športne loterije. Ustanovljene so bile leta 1995 in so stalnica v Sloveniji, saj lahko igralci stavijo na fizičnih lokacijah kot so bencinski servisi, trafike in podobno. Že kar nekaj časa pa lahko stavite tudi preko spletne strani.

Estave nudijo:
 • Športne stave
 • stave v živo
 • stave na številke
 • virtualne športe, konjske dirke
 • gol napoved
 • srečke, cifro plus
 • e-igre

Ker imajo edini licenco za športne stave v Sloveniji jih to postavlja v monopolni položaj. Monopol je seveda odličen za E-stave in Športno loterijo, nikakor pa to ni koristno za igralce športnih stav.

Kot stari mački športnih stav, ki smo prečesali vse znane stavnice na tem svetu lahko rečemo, da z razlogom ne stavimo na E-stavah.

Ne samo, da imajo E-stave precej manjšo ponudbo športov, stavnih trgov in stavnih možnosti, tudi kvote so neprimerljivo slabše v primerjavi s tujo konkurenco (preberite si »Primerjavo stavnih kvot«, kjer je podrobno razloženo, kako je na E-stavah vaš dobitek lahko kar 120 € nižji).

E-stav ne priporočamo niti novim igralcem

Če ste novi v svetu stav, je prav, da izkoristite vse bonuse, ki vam jih stavnice nudijo. A na E-stave.com ne boste z bonusi ravno obogateli. Bonus na E-stavah so sicer nekoliko povečali iz smešnih 5 € na solidnih 50 €, a so ga v zadnjem času znižali na 20€.

Možnost zaslužka vam bodo uničili davki

Poleg tega pa ne vidimo smisla, da bi plačevali davke na športne stave, če nam tega ni treba pri igranju na tujih stavnicah, ki je povsem legalno. Pri E-stavah vam skoraj 10% vplačila vzamejo takoj, v primeru večjih zmag (nad 300 €) pa je tukaj še dodatno 15% obdavčenje.