Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Lestvica, stavne kvote in spored Primeira lige

Primeira liga, ki je zaradi sponzorskih razlogov znana tudi kot Liga Portugal Bwin, je najvišja nogometna profesionalna zveza portugalskega nogometnega ligaškega sistema. Organizira in nadzira jo Liga Portuguesa de Futebol Profissional, znana tudi kot Portugalska liga.
Ustanovljena leta 1934 kot eksperimentalna (zdaj uradna) liga, imenovana Campeonato da Liga da Primeira Divisão, se je od leta 1938 do leta 1999 imenovala Campeonato Nacional da Primeira Divisão, ko se je spremenila v trenutno ime. V Primeira ligi je nastopilo več kot 70 ekip, le pet pa je bilo okronanih za prvaka. Med njimi so ekipe "velikih treh" - Benfica (37 zmag), Porto (29 zmag) in Sporting CP (19 zmag) - osvojile vse razen dveh naslovov Primeire lige; druga zmagovalca sta Belenenses (1945–46) in Boavista (2000–01). Primeira liga je v zadnjih letih povečala svoj ugled in je od leta 2021 zasedla šesto mesto lestvice UEFA v državni ligi. Prvič se je v sezoni 2011–12 uvrstila med pet najboljših in prehitela francosko ligo 1, eno zgodovinskih "velikih petih" evropskih lig, prvič po letu 1990. Primeira liga je dosegla tudi svetovno lestvico četrte po lestvici IFFHS za leto 2011. Velika trojka oziroma Os Três Grandes je vzdevek za tri najbolj močne klube na Portugalskem. Ti klubi prevladujejo v portugalskem nogometu in za navijače je postalo značilno, da podpirajo katero koli od teh ekip kot "prvi klub", potem pa bo verjetno prišla šele lokalna ekipa, če sploh. "Veliki trije" imajo vsako sezono najvišjo povprečno gledanost na Portugalskem, druge ekipe pa nimajo podpore domačinov (razen Vitória de Guimarães, Braga in FC Famalicão, ki so naslednji najbolj podprti klubi) , in so trpele zaradi slabe obiskanosti. Pomanjkanje podpore lokalnim moštvom velja za enega glavnih razlogov, zakaj portugalski nogomet poleg prenosa skoraj vseh tekem na televiziji beleži enega najslabših obiskov najboljših evropskih nogometnih prvenstev.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.