Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Coppa Italia stavne kvote, lestvica, izidi

Coppa Italia je vsakoletno pokalno tekmovanje italijanskega nogometa. Prvo tekmovanje je bilo leta 1922, zmagal pa jo je Vado. Drugi turnir, ki je bil na sporedu v sezoni 1926–27, je bil odpovedan v osmini finala. Tretji turnir je potekal šele v letih 1935–36, ko so ga začeli razporejati letno. Dogodki v drugi svetovni vojni so turnir prekinili po sezoni 1942–43, nadaljeval pa se je šele leta 1958. Od takrat se igra vsako leto.
Juventus je najuspešnejši klub tekmovanja s štirinajstimi zmagami, sledi mu Roma z devetimi. V največ finalov se je uvrstil Juventus z dvajsetimi, sledi mu Roma s sedemnajstimi finali. Nosilec lahko nosi coccardo Italije, podobno kroglam, ki se pojavljajo na vojaških letalih. Zmagovalec se naslednje leto samodejno uvrsti v skupinski del lige UEFA Europa in Supercoppa Italiana. Tekmovanje je izločilni turnir s pari za vsak vnaprej narejen krog; žreb za celotno tekmovanje poteka pred udarcem žoge. Vsaka neodločena tekma se igra kot ena tekma, razen dvojnih polfinalov. Če je tekma neodločena, se igra podaljšek. V primeru neodločenega izida po 120 minutah se igra enajstmetrovke. Zmagovalna ekipa se poleg prejema pokala uvrsti tudi v Evropsko ligo (prej pokal UEFA). Če so se zmagovalci že uvrstili v ligo prvakov UEFA prek Serie A ali iz kakršnega koli razloga niso upravičeni do nastopa v tekmovanjih UEFA, gre mesto naslednji najvišje uvrščeni ekipi na prvenstveni lestvici.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.