Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Bundesliga: rezultati, lestvica, stavni dogodki

Bundesliga, včasih imenovana tudi fußball-bundesliga ali 1. Bundesliga, je zvezna nogometna liga v Nemčiji. Na vrhu sistema nemške nogometne lige je Bundesliga primarno nemško nogometno tekmovanje. Bundesligo sestavlja 18 ekip in deluje po sistemu napredovanja in izpadanja z 2. Bundesligo. Sezone trajajo od avgusta do maja. Večina iger se igra ob sobotah in nedeljah, nekaj tekem pa med tednom. Vsi klubi v Bundesligi se uvrstijo v DFB-Pokal. Zmagovalec Bundeslige se uvrsti v superpokal DFL. V Bundesligi je od ustanovitve nastopilo 66 klubov. Bayern München je naslov osvojil 30 -krat, največkrat med bundesligaškimi klubi. Vendar pa je Bundesliga videla še druge prvake, med katerimi so najbolj izpostavljeni Borussia Dortmund, Hamburger SV, Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach in VfB Stuttgart. Bundesliga je ena izmed najboljših nacionalnih lig, ki se je uvrstila na četrto mesto v Evropi glede na UEFA -in uvrstitev v koeficient lige za sezono 2020–21, ki temelji na nastopih v evropskih tekmovanjih v zadnjih petih sezonah. Bundesliga je na lestvici UEFA vodila od leta 1976 do 1984 in leta 1990. Šestkrat je pripravila tudi najboljši klub na celini. Bundesligaški klubi so osvojili osem lig prvakov UEFA, štiri pokale evropskih pokalnih zmagovalcev, dva superpokala UEFA, dva klubska svetovna prvenstva in tri medcelinske naslove. Njeni igralci so zbrali devet nagrad za zlato žogo, eno nagrado za najboljšega moškega igralca FIFA, tri evropske zlate čevlje in tri nagrade za moškega igralca leta UEFA.
Bundesliga je nogometna liga številka ena na svetu po povprečni obiskanosti; od vseh športov je bilo povprečno 45.134 navijačev na tekmo v sezoni 2011–12 in druga največja športna liga na svetu po ameriški nacionalni nogometni ligi. Bundesliga se na televiziji predvaja v več kot 200 državah.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.