Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Španska košarkarska liga ACB: lestvica, stavni dogodki

Sistem španske košarkarske lige je vrsta povezanih tekmovanj za profesionalne košarkarske klube v Španiji. Sistem ima hierarhično obliko s sistemom napredovanja in izpadanja med tekmovanji na različnih ravneh. Trenutno so v sistemu štiri različne lige na ravni države, 1. stopnja Lige ACB, 2. stopnja LEB Oro, 3. stopnja LEB Plata in 4. stopnja Lige EBA. Liga ACB, znana kot Liga Endesa iz sponzorskih razlogov, je vrhunska profesionalna košarkarska divizija sistema španske košarkarske lige. Liga ACB, ki jo upravlja Asociación de Clubs de Baloncesto se spopada z 18 ekipami, dve najnižje uvrščeni ekipi pa izpadleta v LEB Oro in jo zamenjata najboljša ekipa v tej diviziji ter zmagovalec končnice.
Tekmovanje je bilo ustanovljeno kot ACB Primera División leta 1983 po odločitvi klubov Lige Nacional, ustanovljene leta 1957, da se odcepijo od španske košarkarske zveze in profesionalizirajo ligo. Liga je korporacija, v kateri članski klubi delujejo kot delničarji.
V Liga ACB je od njenega začetka leta 1983. nastopilo skupaj 49 ekip. Sedem ekip je bilo okronanih za prvaka, pri čemer je FC Barcelona rekordno osvojila naslov 16 -krat, Real Madrid pa 13 -krat, čeprav je Liga ACB videla tudi druge prvake, vključno z Baskonijo, Joventut Badalona, ​​Bàsquet Manresa, Baloncesto Málaga in Valencia Basket. Liga ACB je deveta najvišja katera koli domača profesionalna dvoranska športna liga na svetu in četrta najvišja katera koli profesionalna košarkarska liga na svetu, za nacionalno košarkarsko zvezo, evroligo in žensko nacionalno košarkarsko zvezo.Format tekmovanja sledi običajnemu formatu dvojnega kroga. V sezoni, ki traja od oktobra do maja, vsak klub dvakrat, enkrat doma in enkrat v gosteh, igra proti vsakemu drugemu klubu, skupaj 34 tekem. Ekipe so razvrščene po skupnih zmagah, pri čemer osem najvišje uvrščenih klubov ob koncu sezone igra končnico, zmagovalec končnice pa je okronan za prvaka.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.