Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Konjske dirke

Skrill

 
KONJSKE DIRKE
Ljudje stavimo na konjske dirke že kar nekaj časa, še predno so obstajali casinoji in loterije. V Angliji je bil to včasih edini šport, kjer so bile dovoljene legalne stave. Konjske dirke segajo kar nekaj stoletij nazaj, tudi v čase pred našim štetjem. Moderna doba konjskih dirk se je pričela v Angliji v 17. stoletju in do danes ostaja kot zelo popularen šport – tudi za športne stave. Kot primer lahko navedemo športno izmenjevalnico Betfair, kjer se pri stavah na konjske dirke v povprečju postavi za 1 milijon EUR stav. Za stave na konjske dirke imajo največ ponudbe konjskih dirk stavnice kot so Bet365, William Hill in Ladbrokes. Izmed vseh konjskih prireditev, ki trajajo celoten vikend, pa izstopata Royal Ascot (Junij) in Cheltenham Festival (Marec).
Konjske dirke poznajo dva glavna tipa tekem: Brez ovir (Flat race) in konjske dirke z ovirami (Jump racing). Ta dva tipa dirk se še delita v različne dolžine prog, najdaljša med njimi pa je dolga več kot 4 kilometre.
Vrste stav na konjske dirkeArrow  
Športne stavnice in izmenjevalnice ponujajo več tip stav na konjske dirke.
  • WIN
Stava na zmagovalca
  • PLACE
Kateri konj bo končal na 1., 2. ali 3. mestu
  • EACH WAY
Stava sestoji iz dveh delov, prav tako je vložek dvojni – če vložimo 2EUR, dejansko vložimo 4EUR. Del na zmago (WIN) in del na uvrščeno mesto (PLACE). Za zmago mora  naš konj zmagati, za del na uvršeno mesto pa mora končati na enem izmed prvih treh mest (lahko tudi več mest, odvisno koliko je konj, ki tekmujejo). V primeru zmage našega konja, dobimo obe stavi. V primeru uvrstitve na prva mesta (1., 2. ali 3. mesto) pa do dobimo samo drugi del stave – ta se izračuna tako, da vplačano kvoto delimo z 4 ali 5 in pomnožimo z našim vložkom.
  • 2 PLACES
Stava, kjer stavimo na dva konja in določimo na katerem mestu bo kateri – na 1. ali 2. mestu.
  • 3 PLACES
Podobno kot pri stavi 3 PLACES, s tem da določimo prva 3. mesta trem konjem.
  • AvB
To je stava, kjer nam stavnica ponudi stavo na »duel« med dvema konjema. Tukaj stavimo na zmagovalca tega duela.

Obstaja še nekaj drugih tipov stav, zgornji pa so najbolj igrani.