Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

NBA rezultati, lestvica in kvote na tekme

Nacionalna košarkarska zveza (NBA) je profesionalna košarkarska liga v Severni Ameriki. Ligo sestavlja 30 ekip (29 v ZDA in 1 v Kanadi) in je ena od štirih glavnih profesionalnih športnih lig v ZDA in Kanadi. Je vrhunska moška profesionalna košarkarska liga na svetu.
Liga je bila ustanovljena v New Yorku 6. junija 1946 kot košarkarska zveza Amerike (BAA). 3. avgusta 1949 se je po združitvi s konkurenčno nacionalno košarkarsko ligo (NBL) spremenila v Nacionalno košarkarsko zvezo. Redna sezona lige NBA traja od oktobra do aprila, vsaka ekipa pa igra 82 tekem. Turnir končnice lige se razteza na junij. Od leta 2020 so igralci lige NBA najbolje plačani športniki na svetu glede na povprečno letno plačo na igralca.
NBA je aktivni član ameriške košarke (USAB), ki jo FIBA ​​(Mednarodna košarkarska zveza) priznava kot nacionalno upravno telo za košarko v ZDA.
V Severni Ameriki je NBA tretja najbogatejša profesionalna športna liga po Nacionalni nogometni ligi (NFL) in Veliki ligi bejzbola (MLB) po prihodkih in med prvimi štirimi na svetu.  Milwaukee Bucks so aktualni prvaki, ki so v finalu leta 2021 premagali Phoenix Suns s 4: 2. Los Angeles Lakers in Boston Celtics sta osvojila največ naslovov prvakov, pri čemer sta vsaka osvojila 17 zmag v finalu lige NBA. Tretja najuspešnejša ekipa je Golden State Warriors, ki ima šest skupnih naslovo (2 v Philadelphiji, 4 v Oaklandu). Za Warriorsi sledijo Chicago Bulls s šestimi naslovi in San Antonio Spurs s petimi naslovi vse od leta 1999.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.