Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Nogometna evropska liga: tekme, rezultati, lestvica

UEFA Europa League je vsakoletno nogometno klubsko tekmovanje, ki ga organizira Unija evropskih nogometnih zvez (UEFA) za ustrezne evropske nogometne klube. Gre za drugoligaško tekmovanje v evropskem klubskem nogometu, ki se je uvrstilo pod ligo prvakov UEFA in nad konferenčno ligo UEFA Europa, potem ko je bilo med letoma 1971 in 1999 pred prekinitvijo pokala zmagovalcev pokalov UEFA tekmovanje tretje stopnje. Klubi se na tekmovanje uvrstijo na podlagi svojega nastopa v svojih nacionalnih ligah in pokalnih tekmovanjih.
Uveden leta 1971 kot pokal UEFA, je nadomestil Fairs Cup. Leta 1999 je bil Winners Cup odpravljen in združen s pokalom UEFA.  Od sezone 2004–05 je bila pred izločilno fazo dodana skupinska faza. Tekmovanje je od sezone 2009–10 znano kot Evropska liga. Ponovna širitev blagovne znamke leta 2009 je vključevala združitev s pokalom UEFA Intertoto, ki je ustvarila razširjen format tekmovanja z razširjeno skupinsko fazo in spremembo meril kvalifikacij. Zmagovalec lige UEFA Europa se uvrsti v superpokal UEFA, od sezone 2014–15 pa v naslednjo sezono Ligo prvakov UEFA in se uvrsti v skupinski del.
Največ zmag imajo španski klubi (trinajst zmag), sledita jim Anglija in Italija (po devet zmag). Naslov je osvojilo 29 klubov, od tega jih je trinajst osvojilo večkrat. Najuspešnejši klub na tekmovanju je Sevilla s šestimi naslovi. Villarreal je aktualni prvak, ki je v finalu leta 2021 z enajstmetrovkami premagal Manchester United z 11: 10.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.