Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

Prva liga Telekom Slovenije: tekme, lestvica, kvote

Slovenska PrvaLiga, ki se zaradi sponzorskih razlogov trenutno imenuje Prva liga Telemach, znana tudi pod okrajšavo 1. SNL, je glavna nogometna liga v Sloveniji in je nastala leta 1991 po osamosvojitvi Slovenije. Od leta 1920 do konca sezone 1990–91 je bila Slovenska republiška liga nižja divizija nogometnega sistema jugoslovanske lige. Ligo trenutno upravlja Nogometna zveza Slovenije. Med letoma 2001 in 2012 je ligo vodilo Združenje 1. SNL. Celje in Maribor sta edina dva ustanovna kluba, ki od ustanovitve leta 1991. nista nikoli izpadla iz lige. Vsaka ekipa igra štirikrat, dvakrat doma in dvakrat v gosteh, skupaj 36 krogov. Ekipe prejmejo tri točke za zmago, eno točko za neodločen rezultat in brez točk za poraz. Ekipe so razvrščene po skupnih točkah. Če sta dve ekipi izenačeni, se kot prvo merilo za razvrstitev uporabi rezultat med seboj. Vrhunski klubi ob koncu sezone dobijo mesto v kvalifikacijah za Ligo prvakov UEFA in Evropsko ligo, pri čemer je deveto uvrščeno moštvo kvalificirano za play-off za izpadanje, najnižje pa v drugo ligo Slovenije.
Sedanji sistem se uporablja od leta 2005. Med letoma 1993 in 1995 je bil uporabljen običajen format dvojnega kroga s 16 klubi, nato pa je bil tri sezone zamenjan s sistemom desetih klubov do leta 1998. Trojni krog z dvanajstimi klubi in dvema neposredni izpadoma je bil nato uporabljen med letoma 1998 in 2003, ko je bila za dve sezoni uvedena delitev lige na prvenstvo in skupino za izpadanje.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.