Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

FA pokal - FA Cup: lestvica, rezultati, spored tekem

Pokal nogometne zveze Challenge Cup, bolj znan kot pokal FA, je vsakoletno tekmovanje v  v moškem domačem angleškem nogometu. Prvič igrano v sezoni 1871–72, je najstarejše državno nogometno tekmovanje na svetu. Nosi ime po Nogometni zvezi (The FA). Od leta 2015 je po glavnem sponzorju znan kot pokal FA Emirates. Hkrati poteka tudi ženski turnir, pokal žensk FA.
Tekmovanje je odprto za vse klube, ki izpolnjujejo pogoje, vse do ravni 10 angleškega nogometnega ligaškega sistema-vseh 92 profesionalnih klubov v Premier League (stopnja 1) in angleški nogometni ligi (stopnje 2 do 4) in nekaj sto neligaških ekip v korakih 1 do 6 sistema nacionalne lige (stopnje 5 do 10). V letih 2011–12 je tekmovalo rekordnih 763 klubov. Turnir je sestavljen iz 12 naključno izžrebanih krogov, ki jim sledi polfinale in finale. Udeleženci niso izžrebani, čeprav sistem, ki temelji na ravni lige, zagotavlja, da se v poznejših krogih uvrstijo ekipe z višjo uvrstitvijo - najmanjše število iger, potrebnih za zmago, odvisno od tega, v kateri krog ekipa nastopi, je od šest do štirinajst.
Prvih šest krogov je kvalifikacijsko tekmovanje, od katerega 32 ekip napreduje v prvi krog tekmovanja in se sreča s prvo od 48 profesionalnih ekip iz prve in druge lige. Zadnji udeleženci so klubi Premier League in Championship, ki sodelujejo v žrebu za tretji krog.V sodobni dobi je samo ena ekipa, ki ni iz lige, dosegla četrtfinale, ekipe pod 2. stopnjo pa nikoli niso prišle v finale.
Zmagovalci prejmejo pokal FA pokal, od tega sta bila dva modela in pet dejanskih pokalov; zadnja je replika drugega dizajna iz leta 2014, predstavljena leta 1911. Zmagovalci se uvrstijo tudi v Ligo Evrope UEFA in se uvrstijo v prihajajoči FA Community Shield. Arsenal je najuspešnejši klub s štirinajstimi naslovi, Arsène Wenger pa najuspešnejši menedžer v zgodovini tekmovanja, saj je kot trener Arsenala zmagal v sedmih finalih.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.