Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasveti za 10.09.2023


Evropa :: Nogomet :: IRSKA vs. NIZOZEMSKA
10.9.2023 ob 20:45

Naš tip je 2 – zmaga Nizozemske

 


 

Menedžer Stephen Kenny je priznal, da se Republika Irska že približuje ozemlju, na katerem mora zmagati, v svojih poskusih, da bi se kvalificirala za UEFA Euro 2024, kar bi bilo njihovo prvo veliko tekmovanje po letu 2016. Fantje v zelenem so doživeli tretji poraz v štirih tekmah (P1), ko so v četrtek izgubili z 2-0 proti Franciji, zaradi česar je šef prepričan, da "potrebujejo zmago" iz tega domačega obračuna z Nizozemsko. Stave na bet365 so na voljo.
Skrb glede donosnosti naložbe je, da so doslej v skupini B dosegli edini uspeh proti drugouvrščenemu Gibraltarju, edini ekipi pod njimi na lestvici. Ta zmaga je sicer prišla na domačih tleh, kjer so bili v zadnjem času še posebej močni, saj so premagali tri od zadnjih štirih nasprotnikov (L1) in pri vsaki zmagi dosegli tri gole.
Kljub dobri formi na stadionu Aviva se navijači morda s strahom približujejo tekmi z Nizozemsko, glede na to, da so Nizozemci zmagali v petih od devetih tekmovalnih H2H od leta 1980 (D3, L1). Kot da to ni dovolj, gostje prihajajo v Dublin, ko so sredi tedna premagali Grčijo - stran, ki je eno mesto pod donosnostjo naložb na lestvici FIFA - s 3-0.
To je bila druga zmaga v treh kvalifikacijskih tekmah za ekipo Ronalda Koemana (L1), ki potuje na zahod, da bi ubranila izjemen rekord v gostih z le enim porazom na gostovanjih (brez nastopov v finalu turnirjev) v zadnjih dveh letih (W5, D2). Takšna forma pomeni, da bo Oranje prepričano, da bo zbralo nove tri točke, ko bo nadaljevalo prizadevanje za dosego Nemčije, kjer si bo obupno prizadevalo nadoknaditi slab rezultat v finalu turnirja, saj je le en nastop v četrtfinalu od leta 2004.
 
Stavnica Bet365
Bet365
5.05 - Irska
4.00 - Neodločeno
1.60 - Nizozemska
Stavnica Bet at home
Bet at home
5.05 - Irska
4.15 - Neodločeno
1.61 - Nizozemska
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 9.9. 2023, ob 11:00.
Evropa :: Nogomet :: ALBANIJA vs. POLJSKA
10.9.2023 ob 20:45

Naš tip je  2 – zmaga Poljske


Albanija še naprej visoko napreduje v skupini E v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo UEFA (ECQ) leta 2024 in dodala presenetljiv remi proti Češki z 1:1 v gostih k zmagam z več goli proti Moldaviji (2-0 doma) in Ferskim otokom (3 -1 stran) junija. S sedmimi točkami iz štirih tekem (W2, D1, L1) so v dobrem položaju, da se odkupijo za svoj edini spodrsljaj v dosedanjem ciklu, ki je bil poraz z 1:0 v gostih proti naslednji nasprotnici Poljski.
Ker so postali prva ekipa, ki je češkemu trenerju Jaroslavu Šilhavýju odvzela točke ECQ na njegovem terenu, bi se morali Albanci vračati domov samozavestni in navdihnjeni, čeprav je uvodni gol Václava Černýja v drugem polčasu obsodil Eagles na osmo priložnost v zadnjih desetih tekmah, kjer so ni mogel registrirati čistega lista. Kljub temu je njihov glavni trener Sylvinho pohvalil vseh 23 članov moštva, vendar je posvaril pred samozadovoljstvom, ker jim zaenkrat sledi drugo evropsko prvenstvo.
Poljsko zdaj čaka težka naloga, saj je na polovici tega cikla ECQ zaostala za eno točko za Albanijo in kvalifikacijskimi mesti (W2, L2). Ne samo, da imajo doma eno tekmo manj kot Albanci, ampak je Poljska do te stopnje vsake od svojih prejšnjih uspešnih ECQ akcij zbrala vsaj sedem točk. Stave na bet at home so na voljo.
Trener Fernando Santos je bil tako pretresen zaradi njihovega junijskega poraza s 3:2 v gostih proti Moldaviji, da ko so ga novinarji vprašali o tej tekmi pred četrtkovo zmago z 2:0 doma proti Ferskim otokom, ni hotel govoriti o Albancih. Zdaj, ko je njihova kampanja spet na pravi poti, se Poljska ne bi smela s strahom lotiti potovanja v Tirano, še posebej, ker je pred manj kot 24 meseci premagala Albanijo z 1:0 v okviru uspešnega cikla kvalifikacij za svetovno prvenstvo v nogometu 2022. 
 
Stavnica Bet365
Bet365
3.25 - Albanija
3.20 - Neodločeno
2.25 - Poljska
Stavnica Bet at home
Bet at home
3.40 - Albanija
3.10 - Neodločeno
2.31 - Poljska
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 9.9. 2023, ob 11:00.
Evropa :: Nogomet :: ESTONIJA vs. ŠVEDSKA
9.9.2023 ob 18:00

Naš tip je 2 – zmaga Švedske
 

Z dvema jasnima vodilnima Avstrijo in Belgijo, ki sta svojo prevlado vzpostavila že na začetku kvalifikacijske skupine F, se zdi, da je pot do Eura 2024 v Nemčiji tako za Estonijo kot za Švedsko ovirana, razen če katera ne zavije na hitri pas. Oba sta doživela poraz od prvih dveh v skupini, medtem ko ima Estonija proti Azerbajdžanu le pičlo točko, ki dokazuje njihov trud. Vnaprej predvidene majhne možnosti Estonije za kvalifikacije so bile zato premagane, vendar bi lahko znova vstopili v pogovor in si dali zunanji pogled z zmago nad Švedi. Vendar se zdi to namišljena zamisel, saj nikoli prej niso premagali svojih baltskih 'sosedov' v 17 prejšnjih poskusih (D2, L15), zaradi česar lahko gledajo v cev še ene brezplodne kvalifikacijske kampanje za evropsko prvenstvo. Domača ekipa se še nikoli v svoji zgodovini ni kvalificirala za večji turnir, kar je vključevalo zmago brez zmage v kvalifikacijah za Euro 2020 (D1, L7). To je v ostrem nasprotju z nedavnimi dosežki Švedske na celini, saj so se kvalificirali za vsako od zadnjih šestih evropskih prvenstev, kar je doseglo vrhunec z izpadom v osmini finala v odloženi izdaji leta 2020. Ta ponosni rekord je zdaj ogrožen za ekipo Janneja Anderssona, ki sta prej omenjena poraza proti Avstriji in Belgiji njihova edina poraza v zadnjih devetih tekmah (W6, D1), vendar jim je pustila, da igrajo za nadoknaditi zaostanek. Ponovna oživitev njihovih sanj o kvalifikacijah bi se lahko končala, če 23. ekipa FIFA ne bo premagala svojih nedavnih težav na gostovanjih, saj je izgubila 11 od zadnjih 15 tekem v gosteh (W3, D1).
 
Stavnica Bet365
Bet365
8.50 - Estonija
4.75 - Neodločeno
1.36 - Švedska
Stavnica Bet at home
Bet at home
9.00 - Estonija
5.00 - Neodločeno

1.36 - Švedska
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 8.9. 2023, ob 11:00.