Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 26.11.2022


Svet :: Nogomet :: TUNIZIJA vs. AVSTRALIJA
26.11.2022 ob 11:00

Naš tip je 1 – zmaga Tunizije

 

 

Možnosti obeh nefavoritov skupine D bi se lahko odločile v Al Wakrahu, ko bosta Tunizija in Avstralija lovili zmago, ki jo bosta obe verjetno potrebovali, če želita imeti kakršne koli možnosti za napredovanje v osmino finala. Kljub temu, da je zbrala manj kot 40 % posesti proti Danski, se je Tunizijaborila za pogumen remi 0-0 in se izognila porazu na finalni tekmi svetovnega prvenstva šele petič po letu 1998 (W1, D4, L8).
Potem ko je leta 2022 že premagala Japonsko, Čile in Nigerijo, je treba remi Tunizije proti trikratni udeleženki osmine finala Danski obravnavati kot še en izjemen presežek. Zdi se, da je status nefavorita bolj udoben s Tunizijo, kar ponazarja njihov rezultat W2, D2, L2 kot favoriti v primerjavi z W4, D1, L1 kot nefavoriti na vseh tekmah razen prijateljskih v tem koledarskem letu. SP v nogometu na bet at home nudi kvote na to tekmo.
Avstralija je bila v dobri družbi, ko se je pridružila Argentini kot druga država v finalu leta 2022, ki je izgubila po zgodnjem uvodnem zadetku, saj so utrpeli sedmo zaporedno tekmo svetovnega pokala brez zmage (D1, L6) zaradi ponižujočega rezultata 4-1 v rokah branilcev naslova Francije. Trener Graham Arnold je priznal, da je Francija "večja, močnejša in hitrejša", vendar meni, da so "fantje naredili vse, kar so lahko." Poraz s 4:0 proti polfinalistki Nemčiji na svetovnem prvenstvu 2010 je Avstralijo nazadnje stal napredovanja po gol razliki, tako da bi se poraz Francije lahko izkazal za dragega.
Ironično je, da je zadnji finalni spopad Avstralije in afriškega nasprotnika na svetovnem prvenstvu sledil tistemu porazu proti Nemčiji, ko so remizirali z 1:1 proti Gani. Ker jim ni uspelo zmagati na nobeni od zadnjih desetih tekem, ki so jih igrali proti trenutnim udeležencem tega svetovnega prvenstva (D3, L7), in ker na nobeni od teh tekem niso dosegli več kot enega zadetka, je morda ponovitev tega rezultata 1-1 najboljša ki si jih lahko obeta stran Grahama Arnolda.


Stavnica Bet365
Bet365
2.10 - Tunizija
3.25 - Neodločeno
3.75 - Avstralija
Stavnica Bet at home
Bet at home
2.14 - Tunizija
3.20 - Neodločeno
3.70 - Avstralija
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 24.11. 2022, ob 11:00.
Svet :: Nogomet :: POLJSKA vs. SAVDSKA ARABIJA
26.11.2022 ob 14:00

Naš tip je 1 – zmaga Poljske


Kljub temu, da je bil peti najbolje plačani igralec svetovnega prvenstva v nogometu 2022, odlikovani strelec Robert Lewandowski ni uspel Poljski zagotoviti prve zmagovite prve tekme v pravem tekmovanju v zadnjih 48 letih, saj je spodletel z enajstmetrovke v dvoboju skupine C proti Mehiki brez golov. Po drugi strani pa tvegajo posnemanje poljskih ekip iz let 2002 in 2006, ki so začeli z zaporednimi praznimi goli in dodali trenutno 36-letno čakanje na napredovanje iz skupinskega dela. SP v nogometu na 22bet prav tako nudi kvote na to tekmo.
Neuspeh, da se vrne na drugi tekmi 'Rusije 2018', je na koncu pokončal Poljsko pred štirimi leti, vendar je njihova edina zmaga na tem turnirju prišla predvsem proti drugi ekipi AFC (azijske) cone, 1-0 proti Japonski.
Tako kot Japonska leta 2018 so Savdijci najslabše uvrščena ekipa FIFA v poljski skupini, a ekipa, ki je v celoti sestavljena iz domačih igralcev ligaškega sistema, se bo tega obračuna lotila z izjemno samozavestjo. Edini udeleženec, ki si deli mejo z gostiteljem Katarjem, Savdska Arabija je v torek presenetil imetnico Copa Américe Argentino z 2:1, hkrati pa je postala prva ekipa po vojni, ki je premagala Albiceleste po zaostanku ob polčasu v finalu svetovnega prvenstva.
Več kot 100 minut vztrajnega delovanja proti enemu od favoritov pred turnirjem nakazuje, da bi lahko Savdijci le drugič v zgodovini preživeli skupinski del. Zeleni sokoli so to storili ob svojem tekmovalnem nastopu leta 1994, ko so v Washingtonu zmagali tudi nad Belgijo z 1:0 – še vedno edini uspeh države v finalu proti evropski ekipi.
Glede na to bi vsaka zmaga pomenila še eno veliko dejanje kljubovanja, še posebej, ker ni bilo nič drugega kot obup ob nasprotovanju cone UEFA v naslednjih izdajah, s sedmimi porazi "na nič" v zadnjih četrt stoletja. Najslabši od teh ostaja poraz proti Nemčiji z 0:8 leta 2002 – razlika, ki je še vedno neprimerljiva na nobeni tekmi svetovnega prvenstva v tem stoletju, vendar so možje Hervéja Renarda videti v dobrem položaju, da to ne bi ponovili tukaj.


Vroč podatek: Po vojni Poljska še nikoli ni zabeležila remija na svetovnem prvenstvu.

 
Stavnica Bet365
Bet365
1.70 - Poljska
3.60 - Neodločeno
5.00 - Savdska Arabija
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.77 - Poljska
3.65 - Neodločeno
4.70 - Savdska Arabija
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 25.11. 2022, ob 11:00.
Svet :: Nogomet :: FRANCIJA vs. DANSKA
26.11.2022 ob 17:00

Naš tip je 1 – zmaga Francije


Od tega, da je prejela prvi gol v uvodnih desetih minutah do tega, da je prvič po zmagi s 7-3 proti Paragvaju leta 1958 dosegla 4+ golov na svoji uvodni tekmi svetovnega prvenstva, je Francija ob zmagi s 4-1 nad Paragvajem doživela osupljiv preobrat z Avstralijo v torek. Les Bleus si težko predstavljajo boljši začetek tekmovanja, saj remi brez golov med Dansko in Tunizijo pomeni, da so ob koncu prve tekme edini vodilni v skupini D, nova zmaga proti Dancem pa bi jim zagotovila kvalifikacije za izločilne boje z eno tekmo rezerve.
Da bi to dosegel, je menedžer Didier Deschamps izjavil, da bo njegova ekipa morala "odigrati veliko tekmo", in to z dobrim razlogom. Branilci naslova svetovnega prvaka so v začetku tega leta izgubili prejšnji dve H2H z Dansko v Ligi narodov, medtem ko so bili  na zadnjih dveh tekmam, ko so se srečali na svetovnem prvenstvu (D1, L1), izključeni. Čeprav bi  se za francoske navijače, ki verjamejo v znamenja, lahko z novim zmagoslavjem razplamtelo navdušenje, saj so Les Bleus zadnjič zmagali na tekmovanju, ko so se izognili porazu proti Danski v skupinskem delu svetovnega prvenstva leta 1998 (2-1) in 2018 (0- 0)!
Po skoraj popolni kvalifikacijski kampanji (W9, L1), v kateri je v povprečju dosegla tri zadetke na tekmo, Danska ne bi pričakovala, da bo tako sramežljiva proti Tuniziji na uvodnem svetovnem prvenstvu (0-0).  To je vodilo do trenerja Rød-Hvideja Kasperja Hjulmanda, ki je izjavil, da bo napredovanje "bolj zapleteno", vendar je ostal pozitiven in dodal, da "ni konec, še vedno imamo priložnost". Vsi upi so dovoljeni, če upoštevamo, da se je v izločilne boje uvrstilo pet od šestih ekip, ki so tekmovanje v izvedbi 2018 začele z neodločenim izidom.
Danska se je izognila porazu tudi v svoji drugi tekmi skupinskega dela na svojih prejšnjih petih nastopih na svetovnem prvenstvu (W2, D3), pri čemer je v vseh treh remijih dosegla prvi gol v uvodnih 16 minutah. Samozavest dodatno krepi dejstvo, da so Danci zmagali na svoji prejšnji tekmi svetovnega prvenstva proti aktualnemu svetovnemu prvaku – leta 2002 so zmagali nad Francijo z 2:0!


Vroč podatek: Devet od prejšnjih 12 H2H je bilo priča zmagoviti strani, ki je natančno dosegla dva zadetka.
Stavnica Bet365
Bet365
1.75 - Francija
3.80 - Neodločeno
4.75 - Danska
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.77 - Francija
3.65 - Neodločeno
4.70 - Danska
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 25.11. 2022, ob 11:00.