Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 25.5.2023


Anglija :: Nogomet :: MANCHESTER UNITED vs. CHELSEA
25.5.2023 ob 21:00

Naš tip je 2 – zmaga Manchester Uniteda
 

 

Zmaga nad Bournemouthom v soboto, skupaj z izgubo točk Liverpoola proti Aston Villi, pomeni, da ima Manchester United zdaj prosto pot do kvalifikacij za Ligo prvakov UEFA. Rdeči hudiči potrebujejo le eno točko iz preostalih dveh prvenstvenih tekem, da se vrnejo na vrh evropske razpredelnice, in ker sta obe tekmi izpadli na Old Traffordu, kjer so neporaženi že od septembra (W23, D4), imajo vse razloge, da verjamejo, da bodo izpolnili svoj cilj. Menedžer Erik ten Hag je odločen proti samozadovoljstvu in vztraja, da njegova ekipa "mora opraviti delo", saj v gledališču sanj pozdravlja ekipo Chelsea, ki jo je v zgodovini Premier lige (PL) premagala 18-krat, to pa je storil le Liverpool pogosteje. Vsaka od zadnjih petih H2H se je končala na enakem nivoju, pri čemer je United neporažen na tej tekmi na domačih tleh od maja 2013 (W3, D6)! Oblegano moštvo Chelsea čaka drugo gostovanje v Manchestru v kratkem zaporedju, potem ko je v nedeljo doživelo poraz z 1:0 proti prvaku Manchester Cityju. Kljub temu, da je postava Cityja drugoligaška, je začasni šef Frank Lampard vztrajal, da je "precej zadovoljen" s prikazom svoje strani, čeprav jim že v 14. v tekmi PL v tem obdobju ni uspelo doseči zadetka, pri čemer so le tri strani pogosteje bledele. Modri so se zdaj sprijaznili s tem, da bodo prvič v tem stoletju končali v spodnji polovici razpredelnice PL, usoda pa je v veliki meri odvisna od brezzobe napadalke, ki je dosegla le 36 ligaških golov, kar je četrti najmanjši izkupiček golov za PL pred Wolves, Everton in Southampton! Chelsea na bet365 nudi kvote.  Malo verjetno je, da bo to spodbudilo preobrat v njihovi slabi formi v gosteh, v kateri je Chelsea zmagal le na dveh od svojih zadnjih 16 gostovanj v vseh tekmovanjih (D3, L11), tako da ena najbolj zastrašujočih gostovanj v ligi očitno prihaja ob neprimernem času.
 
Stavnica Bet365
Bet365
1.57 - Manchester United
4.33 - Neodločeno
5.25 - Chelsea
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.60 - Manchester United
4.33 - Neodločeno
5.00 - Chelsea
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 24.5. 2023, ob 11:00.
Španija :: Nogomet :: MALLORCA vs. VALENCIA
25.5.2023 ob 19:30

Naš tip je 2 – zmaga Valencie


Grenko-sladek konec tedna so preživeli vsi v barvah Mallorce, potem ko so doživeli najtežji skupni poraz v sezoni, ko so izgubili s 3:0 proti Almeríi, s čimer so podaljšali svojo slabo serijo forme s samo eno zmago v petih tekmah La Lige. Vendar pa ni vse pogubno in mračno, saj je še bolj brezplodna vožnja Valladolida, ki mu grozi izpad, zagotovila, da si je Mallorca končno prislužila matematično varnost!
Pirati se bodo vrnili domov s preskokom v svojem koraku, saj je verjetno njihov rekord, da so v zadnjih 12 domačih tekmah izgubili le enkrat (W7, D4), obnovil njihov status najboljše lige. Morda bo odsotnost nevarnosti izpada omogočila, da bo trener Javier Aguirre pulil lase, glede na to, da je izstradani stadion Iberostar vso sezono videl najnižjih 30 golov v ligi.
Ekipa, ki še ne uživa povsem varnosti, je nasprotnica Valencia, čeprav se zdi, da so na dobri poti, saj so se izognili porazu v petih od zadnjih šestih tekem (W4, D1). Zadnja med njimi je bila obsežna izjava o nameri, ko so premagali Real Madrid z 1:0, s čimer so dosegli tako napovedano mejo 40 točk v igri, ki je bila žal zaznamovana z rasističnimi zlorabami.
Možje Rubena Baraje bi morda menili, da je to delo skoraj opravljeno, saj bi ta seštevek točk zadostoval za varnost v vsaki od zadnjih desetih sezon, vendar je dovolj le za pet točk za blažilnik do območja izpada pred tem krogom. Morda je odhod na gostovanje tisto, kar Los Che potrebuje, da sklene posel, potem ko so zmagali na dveh od zadnjih treh tekem v gosteh (L1), kar je rekord v popolnem nasprotju s tem, da so ostali brez zmage na svojih desetih ligaških tekmah v gosteh pred tem (D2, L8).

 
Stavnica Bet365
Bet365
3.30 - Mallorca
3.00 - Neodločeno
2.40 - Valencia
Stavnica Bet at home
Bet at home
3.30 - Mallorca
2.90 - Neodločeno
2.40 - Valencia
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 23.5. 2023, ob 11:00.
Španija :: Nogomet :: OSASUNA vs. ATH BILBAO
25.5.2023 ob 21:30

Naš tip je 2 – zmaga Ath Bilbao

Sovražna baskovska tekmeca Osasuna in Athletic Bilbao se bosta srečala že četrtič v tem koledarskem letu, obe ekipi pa se še borita za mesto v evropskem nogometu za naslednjo sezono. Po dveh polfinalnih tekmah kraljevega pokala v začetku tega leta je bil potreben podaljšek, da bi ju ločil, in ker je Real Madrid na koncu zmagal v tem tekmovanju z zmago nad Osasuno, bo prvih sedem edina preostala pot do celinskega delovanja.
Sedmi zaporedni poraz Osasune v gosteh proti Atleticu Madridu (3-0) prejšnji konec tedna je pomenil, da je zdrsnila pod Sevillo in zdaj za Athleticom zaostaja za tri točke, vendar ni razloga za paniko. Po remiju 0-0 v obratni LL H2H bi Osasuna Jagoba Arrasateja z zmago tukaj skočila pred svoje tekmece v tiebreaku, čeprav se bo morala izogniti groznemu rekordu LL kot avtsajderji na doma v tej sezoni (W1, L5). Bilbao na bet at home nudi kvote.
Athletic je pokazal svojo namero, da obdrži šesto mesto, z zadetkom v uvodnih minutah obeh polčasov v zmagi z 2:1 doma proti Celti Vigo. Menedžer Ernesto Valverde je bil navdušen, da je klub lahko "zadihal", potem ko ni izgubil ključnih točk, vendar je svojo ekipo opozoril, naj se "ne sprosti" tako kmalu po štirih tekmah brez zmage (D1, L3).
Gostje so od premora v svetovnem pokalu še vedno dosegli več zmag LL na gostovanjih (W4, D3, L4) kot doma (W3, D2, L5), zato vrnitev na gostovanja ne bi smela biti velika skrb. Njihova nedavna zgodovina z Osasuno morda bolj prispeva k Valverdejevemu previdnemu pristopu, saj njegova ekipa še ni premagala Osasune v nobenem tekmovanju med Arrasatejevo vladavino gostiteljev (D4, L2).
Stavnica Bet365
Bet365
3.20 - Osasuna
3.25 - Neodločeno
2.30 - Ath Bilbao
Stavnica Bet at home
Bet at home
3.15 - Osasuna
3.30 - Neodločeno
2.35 - Ath Bilbao
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 24.5. 2023, ob 11:00.