Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 24.11.2022


Svet :: Nogomet :: ŠVICA vs. KAMERUN
24.11.2022 ob 11:00

Naš tip je 1 – zmaga Švice

 

 

Švica bo tekmovala na svojem petem zaporednem svetovnem prvenstvu v nogometu v Katarju, stvari pa bo začela s prvim srečanjem s Kamerunom. Švicarji Murata Yakina so kvalifikacije prepluli brez ene same izgubljene tekme in si zagotovili varno pot v finale pred evropskimi prvaki Italijani, kar je jasen znak njihove akreditacije, zlasti ker so v tem procesu prejeli le dva zadetka, kar je bilo skupno najmanj v evropskem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo.
Rdeči križi so bili prav tako v kakovostni formi med zadnjim mednarodnim premorom, saj so zmagali na vseh zadnjih treh tekmah Lige narodov UEFA. Kljub porazu v pripravljalnem obračunu proti Gani prejšnji teden bodo Švicarji gotovo samozavestni, potem ko so napredovali iz skupin na svojih zadnjih dveh nastopih na svetovnem prvenstvu, prav tako pa so premagali Francijo na poti do četrtfinala UEFA Euro 2020. Stavnica bet at home nudi kvote na SP.
Kamerun bo v navidez težki skupini G zagotovil oster nasprotnik, ko se bo skušal kvalificirati v svoje prve izločilne boje po letu 1990. Indomitable Lions so prišli skozi izredno končnico z Alžirijo in si zagotovili mesto v finalu, a so na pripravljalnih tekmah pred turnirjem izgubili  proti Panami in Jamajki, morda niso v najboljši formi pred uvodno tekmo.
Menedžer Rigobert Song, ki je nastopil na štirih svetovnih prvenstvih kot igralec Kameruna, si bo prizadeval zagotoviti prvo zmago svoje države na tem tekmovanju po letu 2002. Izgubili so zadnjih sedem tekem svetovnega prvenstva, le dve manj od mehiškega rekorda vseh časov, devetih zaporednih porazov, se bo Kamerun želel izogniti nadaljnjemu razočaranju in v Katarju začeti pozitivno.


Stavnica Bet365
Bet365
1.72 - Švica
3.40 - Neodločeno
5.50 - Kamerun
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.76 - Švica
3.55 - Neodločeno

5.00 - Kamerun
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 23.11. 2022, ob 11:00.
Svet :: Nogomet :: URUGVAJ vs. J. KOREJA
24.11.2022 ob 14:00

Naš tip je 1 – zmaga Urugvaja


Tako gostitelj kot zmagovalec uvodnega svetovnega prvenstva leta 1930, Urugvaj, se je že četrtič zapored uvrstil v finale turnirja, pri čemer so na vsaki od zadnjih treh udeležb napredovali iz svoje skupine. Glavni trener Diego Alonso, samozavesten z mešanico mladosti in izkušenj na svoji strani, je bil pogumen pri svojem cilju v Katarju s trditvijo, da "želimo igralci in jaz postati svetovni prvaki"! Stavnica 22bet nudi kvote na SP.
Tudi ekipa je v dobri formi, saj so nebesno modri izgubili samo enkrat v letu 2022 (W7, D1), kar je presenetljivo prijateljsko izgubil proti slabšemu Iranu! Ker je Urugvaj tudi končal kvalifikacije CONMEBOL na visoki ravni, potem ko je zabeležil štiri zaporedne zmage, medtem ko je zadel le enkrat, lahko veliko sanja o dvigu svojega tretjega pokala svetovnega prvenstva v zgodovini in prvega po 72 letih!
Za Južno Korejo bo to že deseti zaporedni nastop v finalu svetovnega prvenstva, vendar so iz skupinskega dela napredovali le dvakrat, kar pomeni, da so pričakovanja morda nižja kot njihovi nasprotniki tukaj. Neverjetno četrto mesto na njihovem domačem svetovnem prvenstvu leta 2002 ostaja njihov največji dosežek – nekaj, kar bi zvezdnik Tottenham Hotspur Son Heung-Min rad ponovil, saj je pripravljen "tvegati" in začeti tukaj kljub nedavni operaciji.
S Sonom na krovu se je Južna Koreja kvalificirala za Katar s spodobnim rezultatom v svojih zadnjih kvalifikacijah skupine AFC (W7, D2, L1), potem ko je prejela najmanjše število golov (tri). Če njihov zvezdnik ne more priti pravočasno na to tekmo, lahko Taegeuk Warriors pridobijo vsaj nekaj motivacije z zmago na treh od svojih prejšnjih petih otvoritev finala svetovnega pokala!


Vroč podatek: Urugvaj je preje gol le na dveh od prejšnjih devetih tekem skupinskega dela na svetovnem prvenstvu, tako da je svojo skupino dvakrat končal brez enega samega prejetega zadetka!
Stavnica Bet365
Bet365
1.70 - Urugvaj
3.60 - Neodločeno
5.25 - J. Koreja
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.72 - Urugvaj
3.60 - Neodločeno
5.20 - J. Koreja
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 23.11. 2022, ob 11:00.
Svet :: Nogomet :: BRAZILIJA vs. SRBIJA
24.11.2022 ob 20:00

Naš tip je 1 – zmaga Brazilije


Čeprav se večini držav, ki sodelujejo v Katarju 2022, 20 let brez naslova na svetovnem prvenstvu morda ne zdi tako slabo, je to vir bolečine za rekordno petkratno zmagovalko Brazilijo, ki želi to zimo odpraviti to bolečino. Občudovani Seleção je prvi izbor stavnic za osvojitev naslova svetovnega pokala in z zvezdniško zasedbo, ki se ponaša z nekaterimi vrhunskimi evropskimi zabavljači, se zagotovo pričakuje, da bo Brazilija prijetna za oči.
Medtem ko težave zunaj igrišča v Katarju grozijo, da bodo zasenčile premierni nogometni dogodek, si bo Brazilija prizadevala zagotoviti, da bo osredotočenost ostala na igrišču, saj si prizadevajo podaljšati niz 15 tekem brez poraza v skupinskem delu svetovnega prvenstva (W12, D3), ko bodo nastopili  s Srbijo. Ne glede na rezultat bo to prelomni dan za šefa Titeja, ki bo postal prvi trener, ki bo vodil Brazilijo na zaporednih svetovnih prvenstvih po Telêju Santani leta 1982 in 1986!
Ker je Brazilija na lestvici FIFA na prvem mestu, si morda manejo roke, da bi začeli svojo kampanjo proti 25. uvrščeni Srbiji. Srbi imajo morda kaj za povedati o tem, saj so svojo skupino kvalifikacij za svetovno prvenstvo prešli nepoškodovani (W6, D2), čeprav so imeli prav tako impresiven rezultat kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 in so izpadli v skupinskem delu - skupino, ki so si jo ironično delili tudi z Brazilijo!
Ta izločitev leta 2018 je prišla kljub zmagi na začetku skupine (1-0 proti Kostariki) in z več napadalskega talenta v srbski postavi kot kdaj koli prej, je šef Dragan Stojković morda tiho prepričan, da lahko nadzira napredovanje Srbije v prvem skupinskem delu svetovnega prvenstva kot neodvisen narod. Ta napadalski talent je morda potreben tudi tukaj, saj je Srbija prejela gol v vseh svojih osmih kvalifikacijskih tekmah in se lahko pohvali le z dvema praznima goloma na svojih zadnjih treh nastopih na svetovnem prvenstvu (W2, L7).


Vroč podatek: Šest od zadnjih sedmih tekem Srbije na svetovnem prvenstvu je bilo poravnanih z enim golom razlike.
Stavnica Bet365
Bet365
1.45 - Brazilija
4.50 - Neodločeno
7.00 - Srbija
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.47 - Brazilija
4.60 - Neodločeno
8.00 - Srbija
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 23.11. 2022, ob 11:00.