Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 23.5.2023


Španija :: Nogomet :: CELTA VIGO vs. GIRONA
23.5.2023 ob 19:30

Naš tip je 1 – zmaga Celte Viga

 

 

Kljub temu, da ima le eno točko manjka od napovedane meje 40 točk, je Celta Vigo še vedno daleč od varnosti pred intenzivnim bojem za obstanek v La Ligi (LL). Niz štirih zaporednih porazov jih je pustil le še štiri točke pred območjem izpada, in s tremi krogi sezone, ki so še ostali, njihov status najboljše lige ostaja nespremenjen. Menedžer Carlos Carvalhal je zatrdil, da v njegovih vrstah "ni panike", a bi zmaga tukaj zagotovo pomagala pomiriti živce navijačev.
Nebesno modri bodo upali, da bo domače udobje navdihnilo to zmago, potem ko je Celta na stadionu Estadio de Balaídos osvojila 23 od svojih 39 točk, čeprav je ta skupni seštevek 23 točk boljši le od zadnjih dveh Espanyola in Elcheja. La liga na bet365 nudi kvote. Ker je vsako od njihovih zadnjih osmih zmag v LL tukaj spremljala čista mreža, je bilo ohranjanje tesnega zaledja dobičkonosno za Carvalhalove moške, ki so na domačem terenu prejeli le 19 od svojih 50 ligaških golov.
Izključitev Girone se je v sezoni LL izkazala za težko nalogo, saj je katalonski klub dosegel več točk kot katera koli ekipa LL, ki trenutno ni med prvimi tremi. Še vedno lovijo Evropo v svoji prvi sezoni nazaj v prvi ligi, toda te upe je uničil sobotni poraz proti Villarrealu (2-1), ko so priznali v 94. minuti. To je bilo drugič zaporedoma, da so izgubili točke (D1, L1), tako da so na zadnjem mestu v evropskih kvalifikacijah zaostali za dve točki za Athletic Clubom.
Če želijo Míchelovi možje premostiti to vrzel, potem bo tukaj treba izboljšati slab povratek dveh zmag z zadnjih desetih ligaških tekem v gosteh (D4, L4). Ne glede na izid, je malo verjetno, da bo med obema stranema veliko razlike, saj nobena od njunih petih vrhunskih H2H ni dosegla več zmagovalnih točk (en remi in dve zmagi).
 
Stavnica Bet365
Bet365
2.05 - Celta Vigo
3.50 - Neodločeno
3.60 - Girona
Stavnica Bet at home
Bet at home
2.09 - Celta Vigo
3.50 - Neodločeno
3.50 - Girona
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 21.5. 2023, ob 11:00.
Španija :: Nogomet :: REAL SOCIEDAD vs. ALMERIA
23.5.2023 ob 19:30

Naš tip je 1 – zmaga Real Sociedada


Potem ko so v soboto premagali Barcelono z 2:1 in si utrdili položaj med prvimi štirimi, je menedžer Real Sociedada Imanol Alguacil priznal, da bi bila uvrstitev v UEFA Ligo prvakov prvič po desetletju (UCL) "velika nagrada" za njegovo ekipo. Sezono končujejo kot eden najbolj pripravljenih klubov La Lige (LL), saj so premagali tudi Real Madrid (2-0) kot del trenutnega niza šestih tekem brez poraza (W4, D2). La Liga na bet365 nudi kvote.
Alguacil se je nadvse veselil prve zmage belo-modrih na Camp Nouu po letu 1991, posledično pa so v ta krog vstopili s petimi točkami prednosti pred petouvrščenim Villarrealom. Še ena domača zmaga pri Anoeti, kjer niso izgubili nobene od zadnjih sedmih prvenstvenih tekem (W4, D3), bi lahko zadostovala za nastop v skupinskem delu lige UCL v sezoni 2023/24 dva tedna prej, če bi drugi rezultati padli na njihovo pot.
To bodo skušali preprečiti obiskovalci Almeríe, ki imajo dober rezultat štirih zmag v prejšnjih devetih H2H (D2, L3). To je dobro znamenje za Rojiblancose, ki potujejo proti severu s skupnim najslabšim rezultatom na gostovanjih v diviziji s samo sedmimi točkami (W1, D4, L12), medtem ko so bili poraženi v vseh 11 gostovanjih LL proti klubom, ki so trenutno na 12. ali višjem mestu s povprečno razliko v porazu dveh golov.
Vendar pa je Rubijeva ekipa zmagala na treh od zadnjih petih tekem (L2), vključno z rušenjem Mallorce s 3:0 na zadnji tekmi. Ta rezultat jih je pustil štiri točke pred območjem izpadanja z 39 točkami, kar je po mnenju trenerja "skoraj prepričan, da bo dovolj", da premagajo padec, saj si želijo zagotoviti drugo zaporedno sezono v španski najboljši ligi.

 
Stavnica Bet365
Bet365
1.44 - Real Sociedad
4.50 - Neodločeno
7.00 - Almeria
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.45 - Real Sociedad
4.50 - Neodločeno
7.00 - Almeria
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 21.5. 2023, ob 11:00.
Španija :: Nogomet :: VALLADOLID vs. BARCELONA
23.5.2023 ob 22:00

Naš tip je 2 – zmaga Barcelone

Zdi se, da ni predaha za Real Valladolid, ki je prejšnji petek izgubil z 2:0 proti soborcu Cádizu, zaradi česar je v tem krogu še vedno v območju izpada. Trener Paulo Pezzolano želi, da je njegova ekipa "pripravljena na to, kar prihaja, in gleda naprej", saj se zdi vse bolj verjetno, da bi njihovo finalno srečanje sezone z Getafejem, ki so ga premagali v začetku te sezone, lahko odločilo njihovo usodo.
Pet zaporednih porazov je izbrisalo vse pozitivne dosežke, potem ko je sedem točk v treh aprilskih tekmah vzbudilo upanje, da bodo premagali izpad. Medtem ko so zaporedni domači porazi prispevali k slabšenju razpoloženja, bi jih moral niz le enega poraza v šestih tekmah (W3, D2) na stadionu José Zorrilla pred tem opomniti, da so ne tako dolgo nazaj igrali dober nogomet.
Potrebovali bodo dati vse od sebe, da še dodatno pokvarijo razpoloženje prvaka Barcelone, potem ko so Katalonci prvič po letu 1991 izgubili na Camp Nouu proti Real Sociedadu na tekmi LL. Barçin šef Xavi ni našel razlogov za nezadovoljstvo s svojim strani, potem ko so "praznovali praktično cel teden", namesto tega so razglasili, da je 27. zmaga kluba v najboljši ligi nekaj, na čemer bodo "gradili."
Obiskovalci si ne želijo, da bi se maček podaljšal še za en teden in podrl še en dolgoletni rekord. Barça ni izgubila LL H2H od marca 2014 (W7), ko je bil Xavi na igrišču kot del poražene ekipe! Trije od svojih štirih ligaških porazov v tej sezoni LL so bili na gostovanjih, Barcelonina nedavna forma na treh tekmah v gosteh (W1, D1, L1) pa je bila vse prej kot vredna prvaka, kar pomeni, da ni mogoče popolnoma izključiti še ene nevšečnosti.
Stavnica Bet365
Bet365
3.60 - Valladolid
3.80 - Neodločeno
1.95 - Barcelona
Stavnica Bet at home
Bet at home
3.60 - Valladolid
3.80 - Neodločeno
1.94 - Barcelona
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 21.5. 2023, ob 11:00.