Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 22.11.2022


Svet :: Nogomet :: ARGENTINA vs. SAVDSKA ARABIJA
22.11.2022 ob 11:00

Naš tip je 1 – zmaga Argentine

 

 

Argentina bo začela boj za svoj prvi pokal svetovnega prvenstva po letu 1986, kar bi lahko bilo zadnje reprezentančno gostovanje za njihovega talismana Lionela Messija. Odgovornost za izpolnitev njihovih visokih ambicij je na udarni sili, ki se ponaša tudi z Lautarom Martínezom in Ángelom Di Marío, medtem ko bo razpoloženje verjetno ostalo optimistično, čeprav je bil trener Lionel Scaloni prisiljen poseči v rezerve, potem ko sta bila Nicolás González in Joaquín Correa izključena iz turnirja.
Zmaga na naslovih Copa América 2021 in Finalissma 2022 bo verjetno povečala samozavest, nabrano med nepremagljivo kampanjo kvalifikacij za svetovno prvenstvo (W11, D6). Njihove priprave so bile tudi zaključene z rušenjem Združenih arabskih emiratov s 5:0 na prijateljski tekmi v sredo, kar je pomenilo 36 tekem brez poraza pod vodstvom Scalonija – niz, s katerim so tudi končali 28-letno sušo pokalov –, kar je povečalo pričakovanja, da bi Argentina zdaj lahko dvignila lovorika svetovnega prvenstva.
Savdska Arabija se lahko šteje za manjše skupine, toda pomanjkanje pričakovanj bi lahko šlo v prid enoti Hervéja Renarda, saj si prizadevajo izboljšati svoj izstop v skupinski fazi s prejšnjega svetovnega prvenstva. To bi bil zgodovinski trenutek, saj so se Savdijci le enkrat prebili iz te faze na svojih prejšnjih petih nastopih na svetovnem prvenstvu, na svojem debiju leta 1994. Morda bi bil bolj realen cilj izogniti se grozljivemu četrtemu mestu, zlasti z preostale ekipe skupine C so bile po mnenju FIFA vsaj 20 mest boljše kot Savdska Arabija.
Savdijci lahko črpajo navdih iz tega, da so bili na vrhu svojega tretjega kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo, nad bolje uvrščeno Japonsko in Avstralijo. Medtem ko doseganje golov morda ni njihova močna stran, saj na vsaki od zadnjih 19 tekem niso zadeli več kot enkrat, bo Savdska Arabija morda držala stvari tesno zadaj, potem ko je v tem nizu prejela več kot en gol le enkrat.


Stavnica Bet365
Bet365
1.16 - Argentina
7.50 - Neodločeno
17.00 - Savdska Arabija
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.17 - Argentina
7.00 - Neodločeno
18.00 - Savdska Arabija
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 20.11. 2022, ob 11:00.
Svet :: Nogomet :: DANSKA vs. TUNIZIJA
22.11.2022 ob 14:00

Naš tip je 1 – zmaga Danske


Danska bo šestič nastopila v finalu svetovnega prvenstva po skoraj popolni kvalifikacijski kampanji (W9, L1), deloma po zaslugi obrambe, ki je prejela le tri zadetke. Danska zveza je bila sovražna do organizacije turnirja v Katarju, vendar je trener Kasper Hjulmand izjavil, da se bo njegova ekipa zdaj "osredotočila na nogomet", potem ko jim je Fifa prepovedala trenirati z dresi s sporočilom "Človekove pravice za vse".
De Rød-Hvide prihaja z velikimi ambicijami in njuni dve zmagi nad branilcem naslova svetovnega prvaka in tekmecem v skupini D, Francijo, v Ligi narodov UEFA v začetku tega leta sta bili znak tega namena. Danska je zmagala na uvodni tekmi skupinskega dela v štirih od svojih prejšnjih petih nastopov na svetovnem prvenstvu (L1) in začela v Dohi proti Tuniziji, ki ima nepremagljiv rezultat proti državam CAF na svetovnem prvenstvu (W2, D2), tako da bo verjetno neverjetno visoko.
To bo tudi šesti nastop v finalu svetovnega prvenstva za Tunizijo, vendar so pričakovanja precej nižja, saj je zmagala le dve od prejšnjih 15 tekem v tekmovanju (D4, L9). Eagles of Carthage je na teh tekmah svetovnega pokala uspel ohraniti samo en prazen gol, toda tokrat bi lahko bile stvari drugačne, saj so bili v nizu sedmih zaporednih tekem, ne da bi prejeli en sam gol, preden so septembra doživeli poraz proti Braziliji s 5:1.
Trener Jalel Kadri je dejal, da so se "pomirili" po zmagi z 2:0 proti Iranu na zadnji prijateljski tekmi pred svetovnim prvenstvom, vendar bo ta prihajajoča tekma proti evropski državi predstavljala težjo nalogo. Tunizija je še vedno brez zmage proti evropskemu nasprotniku na svetovnem prvenstvu (D3, L7), uvodne menjave pa bi lahko bile odločilne glede na to, da so v treh od zadnjih štirih tekem svetovnega prvenstva proti državam UEFA, ki so trenutno uvrščene na lestvici FIFA, zadeli prvi gol v 15 minutah.

Vroč podatek: Tunizija je leta 1978 z zmago nad Mehiko s 3:1 postala prva afriška država, ki je zmagala na tekmi svetovnega prvenstva.
Stavnica Bet365
Bet365
1.57 - Danska
3.80 - Neodločeno
6.50 - Tunizija
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.56 - Danska
3.90 - Neodločeno
6.60 - Tunizija
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 21.11. 2022, ob 11:00.
Svet :: Nogomet :: MEHIKA vs. POLJSKA
22.11.2022 ob 17:00

Naš tip je 1 – zmaga Mehike


Ne glede na rezultat bo ta tekma zgodovinska v zgodovini FIFA, saj se bo igrala na stadionu 974, ki naj bi bil prvo začasno prizorišče, ki bo gostilo tekmovanje svetovnega prvenstva. Prizorišče je narejeno iz 974 recikliranih ladijskih zabojnikov in se bo uporabljalo za gostovanje tekem med celotnim turnirjem, preden ga bodo razstavili in prepeljali na ponovno izgradnjo v Maldonado v Urugvaju za organizacijo iger za svetovno prvenstvo v nogometu leta 2030, če se bo skupna kandidatura države izkazala za uspešno.
Mehika, ki bo že osmič zapored nastopila v finalu svetovnega prvenstva in skupno 17. bo upala, da bo to posebno priložnost obeležila z zmago in si osmič zapored zagotovila kvalifikacije iz skupinskega dela. Kljub temu se pogosto spopadejo enkrat v zadnjih fazah, točka, ki jo zajame dejstvo, da nobena stran ni odigrala več tekem svetovnega prvenstva (57), ne da bi dosegla finale, medtem ko nobena druga država ni izgubila več tekem na turnirju (27)!
Tricolorji so kljub temu neporaženi v svojih zadnjih šestih začetnih tekmah skupinskega dela svetovnega pokala (W5, D1), zato bi moralo biti zaupanje v tabor visoko glede napredovanja iz skupine C. To bo skoraj zagotovljeno, če bodo lahko usmerjali formo svojega svetovnega prvenstva. Kvalifikacijska kampanja za pokal, kjer so izgubili le dve od svojih 14 tekem (W8, D4), medtem ko so ohranili največ praznih zadetkov (osem) od vseh ekip CONCACAF.
Čeprav jim primanjkuje referenc na svetovnem prvenstvu, si bo vedno boljša Poljska prizadevala čim bolje izkoristiti svoj deveti nastop na svetovnem prvenstvu. Letvica je postavljena precej nizko, da bi možje Czesława Michniewicza lahko naredili pozitiven vtis, saj se Poljska v zadnjih treh poskusih ni uspela prebiti skozi skupinske faze in je izgubila šest od teh devetih iger (W3).
Tudi Eagles nimajo dobrih rezultatov glede pozitivnega začetka, saj jim ni uspelo zmagati na nobeni od zadnjih šestih uvodnih tekem svetovnega pokala (D3, L3). Morda bodo tukaj želeli razširiti svoja krila, saj so pridobili samozavest, ko so se kvalificirali po zmagi nad Švedsko z 2:0 v finalu končnice, hkrati pa se ponašajo tudi z zmago s 3:1 nad Mehiko na edinem predhodnem tekmi ekipe na svetovnem prvenstvu H2H. leta 1978.

Vroč podatek: Mehika je sodelovala na prvi tekmi svetovnega prvenstva in 13. julija 1930 v Montevideu v Urugvaju izgubila proti Franciji s 4:1.
Stavnica Bet365
Bet365
2.62 - Mehika
3.00 - Neodločeno
2.90 - Poljska
Stavnica Bet at home
Bet at home
2.65 - Mehika
3.00 - Neodločeno
2.95 - Poljska
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 21.11. 2022, ob 11:00.