Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 21.11.2022


Svet :: Nogomet :: ANGLIJA vs. IRAN
21.11.2022 ob 14:00

Naš tip je 1 – zmaga Anglije

 

 

Angleški kapetan Harry Kane je samozavestno govoril pred uvodno tekmo svoje ekipe na svetovnem prvenstvu proti Iranu in izjavil: "Na velikih turnirjih smo dobro napredovali, tako da moramo narediti le še en korak". Zmagovalci svetovnega pokala iz leta 1966 so bili od tistega slavnega zmagoslavja več kot 50 let prizadeti na mednarodnem prizorišču, vendar so pokazali željo po pokalni slavi, ko so pred štirimi leti dosegli polfinale turnirja in finale Eura 2020.
Trije levi prihajajo sem kot eden izmed favoritov tekmovanja, možje Garetha Southgata pa se prebijajo skozi kvalifikacijsko fazo da si zagotovijo mesto v finalu. Anglija se je izognila porazu na vseh desetih tekmah (W8, D2), medtem ko je dosegla bleščečih 39 golov in prejela le tri; to je bila najboljša gol razlika v skupinskem delu za katero koli evropsko kvalifikacijsko tekmo (+36).
Nekaj ​​vroče nedavne forme grozi, da bo omajalo ponudbo Anglije za svetovno prvenstvo, saj ekipa ni zmagala na zadnjih šestih tekmah (D3, L3), zaradi česar je pozneje izpadla iz Lige narodov UEFA. Nobeden od njihovih pičlih štirih golov v tem nizu ni prispel pred polčasom, kar je dalo municijo Southgatovim kritikom, ki 52-letniku očitajo, da je bil preveč konzervativen s svojim začetnim načrtom igre.
Kvote so bile trdno razporejene proti temu, da se bo Iran uvrstil v svoj tretji zaporedni finale svetovnega prvenstva, potem ko je leto 2019 končal z zaporednimi porazi v kvalifikacijah v drugem krogu. Vendar jim je pandemija omogočila, da pritisnejo gumb za ponastavitev in naredijo nekaj ključnih sprememb, ena od njih je bila zamenjava trenerja Marca Wilmotsa z Draganom Skočićem. Pod njegovim vodstvom so zmagali v štirih preostalih tekmah drugega kroga in osmih od desetih tekem (D1, L1) v tretjem krogu.
Kljub Skočićevemu relativnemu uspehu je bil Carlos Queiroz izvoljen, da vodi Iran na tem svetovnem prvenstvu, in v svojem drugem mandatu na čelu je dosegel stabilen začetek, pri čemer je ostal neporažen na uvodnih treh tekmah (W2, D1), preden je doživel poraz na zadnjem ogrevanju, tekmi proti Tuniziji v sredo. Zdaj bo upal, da bo pozitiven rezultat na tem obračunu v Dohi lahko postavil njegovo stran, da bo prvič napredovala iz skupinskega dela in dala navijačem doma nekaj za navijanje sredi nenehnih državljanskih nemirov.
Dokazali so se tudi v turnirskem nogometu, ko so kot gostitelji končali na tretjem mestu na lanskem Arabskem pokalu, medtem ko so zmagali na zadnji izdaji Azijskega pokala leta 2019.

Stavnica Bet365
Bet365
1.33 - Anglija
5.00 - Neodločeno
11.00 - Iran
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.33 - Anglija
4.70 - Neodločeno
12.00 - Iran
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 20.11. 2022, ob 11:00.
Svet :: Nogomet :: ZDA vs. WALES
21.11.2022 ob 20:00

Naš tip je 1 – zmaga ZDA


Po izpadu leta 2018 se ZDA vračajo na oder svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju. Samodejno uvrstitev v finale so si zagotovili ko so končali nad Kostariko samo z gol razliko in si zagotovili mesto. Toda zdaj, ko so se prebili, bi lahko bili Stars and Stripes polni zaupanja glede na njihov prejšnji dober rezultat na svetovnem prvenstvu, ko so napredovali iz svoje skupine na štirih od zadnjih sedmih turnirjev.
Možje Gregga Berhalterja so se odločili, da ne bodo imeli prijateljske ogrevalne tekme, zato so na ta turnir prišli v brezbrižni formi, potem ko jim ni uspelo zmagati na nobenem od svojih zadnjih treh mednarodnih tekmovanj (D2, L1), pri tem pa so zadeli le enkrat. Morda bo dvoboj z Walesom dvignil moralo, čeprav glede na to, da ZDA niso nikoli izgubile H2H proti svojim nasprotnikom (W1, D1), imajo pa tudi bedne zadnje rezultate na svetovnem prvenstvu proti evropskemu nasprotniku, saj niso zmagale na nobenem od zadnjih devetih srečanj ( D4, L5).
To je velik dan za Roberta Pagea, ki bo postal prvi trener, ki bo Wales popeljal na svetovno prvenstvo po Jimmyju Murphyju leta 1958, ko se bodo zmaji šele drugič podali v finale. Rdeči zid jim je pomagal pregnati dve živčni tekmi končnice, v katerih so Valižani poslal domov Avstrijo in Ukrajino, da bi si rezervirali vozovnico za Katar, in morda so prepričani, da bodo napredovali iz svoje skupine, potem ko so to storili v letih 2016 in 2020 Evropsko prvenstvo UEFA.
Wales se je prav tako uspel uvrstiti v izločilne boje na svojem edinem predhodnem nastopu na svetovnem prvenstvu leta 1958, ko je zmagal v končnici z Madžarsko za uvrstitev v četrtfinale. Takrat jim je na poti stala kasnejša zmagovalka Brazilija, zmagovalec dvoboja in nogometna legenda Pelé pa je bil zadnji igralec, ki je dosegel gol proti zmajem na tem turnirju, tako da bo posnemanje duha 58' in njihovega pohoda v izločilne faze v ospredju valižanskih umov po tako dolgi odsotnosti z največjega nogometnega tekmovanja na svetu.

Vroč podatek: Wales je izgubil le eno od zadnjih sedmih srečanj z neevropskimi ekipami in v tem nizu prejel le dva zadetka.
Stavnica Bet365
Bet365
2.40 - ZDA
3.00 - Neodločeno
3.25 - Wales
Stavnica Bet at home
Bet at home
2.46 - ZDA
3.05 - Neodločeno
3.15 - Wales
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 20.11. 2022, ob 11:00.
Svet :: Nogomet :: SENEGAL vs. NIZOZEMSKA
21.11.2022 ob 17:00

Naš tip je 2 – zmaga Nizozemske


Potem ko je Senegal kruto izpustil izločilne boje svetovnega prvenstva 2018 zaradi slabšega rezultata poštene igre od Japonske, se bo Senegal hitro vrnil na največji nogometni dogodek in si prizadeval postati boljši. To je prvič, da je Senegal zapored nastopil v finalu svetovnega prvenstva in to je posledica uspešnega leta za najvišje uvrščeno državo CAF po FIFA (št. 18).
Senegal bi moral na ta turnir vstopiti v dobrem razpoloženju, potem ko je v začetku tega leta prvič dvignil pokal Afriškega pokala narodov, čeprav se je moral na to svetovno prvenstvo kvalificirati prek končnice, oboje pa je prišlo na račun Egipta! Medtem ko je bil Senegal označen kot stran, ki je sposobna dobrega nastopa na tem turnirju, se bodo soočili z izbirnim glavobolom, saj naj bi zvezdnik Sadio Mané izpustil celoten turnir zaradi "poškodbe desne fibule" po besedah ​​menedžerja Aliou Cissé.
Nizozemska Louisa van Gaala, ki je v celoti izpustila izdajo leta 2018, se vrača na največji nogometni oder in želi doseči eno boljše rezultate kot tretje in drugouvrščeno na svojih zadnjih dveh udeležbah. Še vedno neporaženi v letu 2022 (W6, D2), bodo Oranje upali na močan začetek tega turnirja, da bi upravičili svojo oznako favoritov za vrh skupine A.
Van Gaal, ki nikoli ni okleval z besedami, je gostitev Katarja na tem turnirju označil za "smešno", vendar je odločen, da bo njegova ekipa na tem turnirju navdušila, in vztrajal, da "nimamo najboljših igralcev na svetu, vendar verjamem v team building in taktiko«. Zdi se, da je ta nizozemski moštveni duh deloval v preteklosti in Nizozemska še nikoli ni bila izločena s svetovnega prvenstva v skupinskem delu in je celo dosegla vsaj polfinale v petih od zadnjih osmih nastopov v finalu.


Vroč podatek: Nizozemska je izgubila le dve od svojih 19 tekem vseh časov proti državam CAF.
Stavnica Bet365
Bet365
7.00 - Senegal
4.00 - Neodločeno

1.53 - Nizozemska
Stavnica Bet at home
Bet at home
6.60 - Senegal
3.80 - Neodločeno
1.58 - Nizozemska
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 20.11. 2022, ob 11:00.