Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 2.6.2023


Francija :: Tenis :: KHACHANOV vs. KOKKINAKIS
2.6.2023 ob 11:00
Thanasi Kokkinakis je s krči preživel izkušenega Stana Wawrinko, ki je znan po izjemni vzdržljivosti in je dosegel opazne zmage, vključno z naslovom na OP Francije. V zelo napetem dvoboju, ki je trajal skoraj pet ur, se je Avstralec v četrtem nizu znašel pred velikimi izzivi. Vendar mu je uspelo zbrati izjemno zalogo energije, ki mu je omogočila, da je vztrajal in na koncu prevzel nadzor v odločilnem nizu, 3-6 7-5 6-3 6-7 6-3.
Potem ko je v začetku tega leta doživel niz napornih dvobojev, ki so šli daleč, je Avstralec zagotovo občutil izjemno olajšanje, potem ko je uspešno zaključil to tekmo. Zapravil je velike priložnosti proti Andyju Murrayju v drugem krogu OP Avstralije, nato pa izgubil težke bitke v treh nizih proti Borni Ćoriću v Dubaju in Hubertu Hurkaczu na Mastersu v Miamiju, čeprav je obakrat dobil prvi niz.
»Prvi niz in pol, ki ga je igral, se mi zdi najboljši tenis, ki ga lahko igram. Samo poskušal sem zdržati. V začetku tega leta sem izgubil dvoboj na turnirju za grand slam proti Murrayju, in sicer v dveh nizih, nisem želel tega storiti proti drugi legendi," je dejal po prečkanju ciljne črte proti Stanu Wawrinki.
Presenetljivo je, da je 27-letnik le enkrat v karieri prišel do tretjega kroga slama. To se je zgodilo na odprtem prvenstvu Francije leta 2015, ko je v drugem krogu dobil navdušujoč dvoboj s petimi nizi, v tretjem pa nizko proti Novaku Đokoviću. Karen Khachanov se je sprva srečal z nekaj težavami v dvoboju prvega kroga proti Constantu Lestiennu, saj mu je v uvodnih dveh nizih uspelo osvojiti le štiri igre. Vendar pa je hitro popravil svoje napake in pokazal višjo raven koncentracije v drugem krogu, ko se je soočil z drugim slabšim igralcem, ki je dirkal do zmage s 6-3 6-4 6-2 proti Raduju Albotu. Medtem ko Avstralec še ni napredoval dlje od tretjega kroga slamov v svoji karieri, je nekdanji ruski številka 1 dosegel polfinale na zadnjih dveh slamih na OP ZDA leta 2022 in OP Avstralije v začetku tega leta. Poleg tega je nekdanji četrtfinalist OP Francije in ima popoln izkupiček 5-0 v tekmah tretjega kroga tukaj.
Medsebojni dvoboj: Karen Khachanov vodi z 1-0 (7-5 6-4 na Mastersu v Monte Carlu leta 2018). Kar zadeva nadarjenost in sposobnost, med tema dvema igralcema morda ni velike razlike. Vendar pa mu Rusove izkušnje pri vodenju težkih dvobojev na tej ravni in na pesku dajejo opazno prednost v tem posebnem dvoboju.
Francija :: Tenis :: MUSETTI vs. NORRIE
2.6.2023 ob 11:00

Naš tip je 1 – zmaga Musetti


Zmage Camerona Norrieja nad nekaj francoskimi igralci v prejšnjih krogih so povzročile poslabšanje odnosa med njim in pariškim občinstvom. Zanimivo bo opazovati, ali ga bo občinstvo vztrajno žvižgalo in slavilo njegove napake na prihajajočih tekmah. Uspelo mu je premagati Benoita Paireja v napornem dvoboju petih nizov v prvem krogu, uspeh pa je nadaljeval z prepričljivo zmago v nizu nad Lucasom Pouillejem v drugem krogu. "Danes je bila težka bitka. Težko je bilo priti čez črto. Bilo je odlično vzdušje. Žal mi je, da sem izločil še enega Francoza, a upam, da me boste lahko podprli v naslednji," je dejal po zmagi v drugem krogu nad Lucasom Pouillejem. Najbolje uvrščeni Britanec je prišel na OP Francije v izrazito slabi formi, še posebej v primerjavi z njegovo konstantno ravnjo igre v zadnjih 30 mesecih. Pravzaprav v Parizu še ni dosegel ničesar izjemnega in imel je srečo, da se je v zgodnjih krogih soočil z dvema pomembnima nefavoritoma. Vendar bo konkurenca od te točke dalje vse zahtevnejša in za 27-letnika je ključnega pomena, da bistveno dvigne svojo igro, če želi podaljšati prisotnost v Parizu. Na OP Francije ni nikoli napredoval dlje od tretjega kroga in njegovi zadnji dve kampanji v letih 2021 in 2022 sta se končali natanko v tej fazi proti Rafaelu Nadalu v nizih in Karenu Hačanovu v štirih nizih. Lorenzo Musetti je v drugem krogu prikazal brezhibno predstavo in izgubil le štiri igre v treh nizih proti Aleksandru Ševčenku, ki je pred tem vrhunskim igralcem, kot sta Daniil Medvedev in Jannik Sinner, na nedavnih odmevnih turnirjih na pesku, kot sta Madrid Masters in Rim. Nadarjeni italijanski mladenič trenutno beleži niz štirih porazov proti najboljšim 20 igralcem na slam turnirjih, dva od teh porazov pa sta prišla tukaj na OP Francije proti Novaku Đokoviću v petih nizih leta 2021 (R16) in Stefanosu Tsitsipasu v petih nastopih leta 2022 (R1). Musetti na bet at home ima višje kvote. Pomembno je omeniti, da je bil med vsemi štirimi prejšnjimi porazi uvrščen izven top 50, sam pa je zdaj med top 20. Medsebojni dvoboj: Lorenzo Musetti vodi z 1-0 (trojni niz v Barceloni 2023). Cameron Norrie se je v nedavni formi soočal s težavami in glede znanja na pesku velja za slabšega od Lorenza Musettija. Če upoštevamo to, so Musettijeve možnosti za zmago proti Norrieju na glini v njegovih lastnih rokah, saj ima možnost nadigrati Norrieja, če ta pokaže svojo najboljšo igro.
 
Stavnica Bet365
Bet365
1.57 - Musetti
 - Neodločeno
2.38 - Norrie
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.58 - Musetti
 - Neodločeno
2.40 - Norrie
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 1.6. 2023, ob 11:00.
Francija :: Tenis :: SONEGO vs. RUBLEV
2.6.2023 ob 11:00

Naš tip je 2 – zmaga Rubleva

Andrey Rublev je uspel zagotoviti dve težki zmagi v štirih nizih proti zahtevnim nasprotnikom za napredovanje na OP Francije. Oba dvoboja bi se lahko zlahka končala, saj je imel Laslo Djere brejk prednosti v tretjem nizu, ko je bil rezultat izenačen na 1:1, Corentin Moutet pa je dobil zgodnji brejk v četrtem nizu.
Te predstave morda niso bile preveč prepričljive, vendar poudarjajo pozitiven vidik njegovega razvoja v zadnjih osmih mesecih. Ena opazna izboljšava je njegova sposobnost iskanja rešitev za različne izzive in zagotavljanja zmag tudi v dneh, ko njegova igra morda ni najboljša, kar je področje, na katerem se je v svoji karieri prej boril. Ta novoodkrita sposobnost mu je že prinesla pomemben uspeh v obliki njegovega prvega naslova Masters v Monte Carlu, kjer je dosegel povratne zmage proti Taylorju Fritzu in Holgerju Runeju v polfinalu oziroma finalu.
Četrtfinalist OP Avstralije 2023 trenutno brani četrtfinalne točke na OP Francije letos. V zadnjih štirih nastopih v glavnem delu turnirja je dvakrat predčasno izpadel v prvem krogu ali dvakrat prišel do četrtfinala, brez vmesnih rezultatov. Kvote na bet365 so na voljo.
Lorenzo Sonego je še drugič zmagal proti Ugu Humbertu v njunih dveh dvobojih med tem delom na pesku, kar mu je omogočilo napredovanje v tretji krog OP Francije. Pred tem je Francoza tesno premagal v izenačenem dvoboju treh nizov v prvem krogu mastersa v Monte Carlu, kjer ga je v naslednjem krogu ustavil ruski nasprotnik Daniil Medvedjev.
Italijan je naletel na impresivno število najboljših 20 igralcev, od katerih se je pomeril z devetimi v samo 27 odigranih tekmah leta 2023. Njegove predstave na večini teh tekem so bile vredne pozornosti, z zmagami nad igralci, kot sta Felix Auger Aliassime in Frances Tiafoe , in tekmovalne nastope proti Hubertu Hurkaczu, Daniilu Medvedjevu, Stefanosu Tsitsipasu in Aleksandru Zverevu, s čimer je pokazal svojo sposobnost izzivanja in tekmovanja z igralci na najvišji lestvici.
Medsebojni dvoboj: Andrej Rubljov vodi z 2-1 (1-1 na pesku). Medtem ko je Lorenzo Sonego letos morda doživel nekaj razočarajočih porazov, je bila njegova predstava proti vrhunskim igralcem večino časa impresivna. Če bo uspel ponoviti raven igre, ki jo je pokazal proti velikim imenom, ima velike možnosti, da se z Rusom udeleži konkurenčnega dvoboja.
Stavnica Bet365
Bet365
3.50 - Sonego
- Neodločeno
1.30 - Rublev
Stavnica Bet at home
Bet at home
3.50 - Sonego
 - Neodločeno
1.30 - Rublev
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 1.6. 2023, ob 11:00.