Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 19.5.2023


Francija :: Nogomet :: LYON vs. MONACO
19.5.2023 ob 21:00

Naš tip je 1 – zmaga Lyona

 

 

Novo obdobje pri Lyonu pod novo predsedniško vladavino ameriškega vlagatelja Johna Textorja se je začelo slabo, saj so izgubili z 2:1 proti Clermontu. Textor je v svojem poslovnem načrtu jasno povedal, da želi Lyon postati redni klub Lige prvakov, vendar bo moral počakati, da se to uresniči, saj trenutna ekipa za petimi najboljšimi zaostaja štiri točke, do konca pa  je le še devet tekem. Monaco na bet365 ima višje kvote.
Prizadevanje za zapolnitev tega zaostanka se začne tukaj proti četrtouvrščenemu Monacu, ki ima devet točk nad Lyonom, vendar bi se ta zaostanek lahko zmanjšal na šest, če bi lahko Olimpijci nadgradili svojo trdno tekmovalno domačo formo od februarja (W5, D3, L1).  Obstaja razumen razlog za Lyon, da stori prav to, saj jim je v treh od petih domačih ligaških tekem proti ekipam, ki so začele krog pred njimi, zmanjkalo zmagovalcev (W3, L2).
Monaco bo poskušal izenačiti ta izjemen domači rekord, medtem ko bo iskal točke, potrebne za zagotovitev mesta med prvimi štirimi. Vseeno pa se zdi malo verjetno, da bo kaj boljše od njihovega trenutnega mesta v Ligi Evropa, saj je Marseille na tretjem mestu osem točk nad njimi. Kljub temu, ko  bosta tretja in peta igrala v soboto, ima klub iz kneževine zlato priložnost, da se uveljavi med prvimi tremi, se umakne petemu ali potencialno obema!
Zmaga tukaj bi lahko zadostovala za uvrstitev med štiri najboljše z dvema tekmama pred koncem, odvisno od rezultatov drugje, vendar mora Monaco izboljšati nekaj neenakomerne nedavne gostujoče forme, če hoče dobiti svoj del kupčije (W2, D2, L1). Morda je zgovorno to, da je Monaco neporažen v gosteh proti ekipam, ki se nahajajo med 8. in 20. mestom (W10, D3), vendar ostaja brez zmage v gosteh pri prvih sedmih straneh (D2, L2), kar je trend, ki se mu morajo tukaj izogniti!
 
Stavnica Bet365
Bet365
2.25 - Lyon
3.80 - Neodločeno
2.88 - Monaco
Stavnica Bet at home
Bet at home
2.22 - Lyon
3.80 - Neodločeno
2.80 - Monaco
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 18.5. 2023, ob 11:00.
Nemčija :: Nogomet :: FREIBURG vs. WOLFSBURG
19.5.2023 ob 20:30

Naš tip je 1 – zmaga Freiburga


Freiburg je imel v zadnjem času težke čase, ko je v polfinalu izpadel iz DFB-Pokala, preden so zaradi zaporednih porazov v Bundesligi izgubili dragocen položaj v tekmi med štirimi najboljšimi. Oba poraza proti neposrednim tekmecem za mesta v UEFA Ligi prvakov (UCL) zagotovo nista pomagala pri njihovem prizadevanju za uvrstitev med najboljše štiri in kljub temu, da je nogomet v evropski ligi že zagotovljen, se Freiburg zdaj sooči z ekipo Wolfsburga, ki sama obupno potrebuje točke za ohraniti svoj evropski zagon.
Freiburg bo upal, da bo vrnitev domov ponovno spodbudila njihov napor v UCL, saj so v tem koledarskem letu izgubili le dve tekmi domače lige (W4, D3, L2), vendar sta oba poraza zlovešče prišla proti šestim najboljšim ekipam. Boj proti višjeuvrščenim ekipam je bil tema za Freiburg na vseh teh tekmah, saj sta bili osvojeni le dve točki proti ekipam iz zgornje polovice, ostale štiri zmage in en remi pa so prišli proti nasprotnikom, ki so trenutno na 13. mestu ali nižje.
Wolfsburg je leto 2023 začel z zmago s 6:0 na povratni tekmi in po zmagi proti Hoffenheimu z 2:1 prejšnji konec tedna se je v ta krog uvrstil na šestem mestu. Njihov skok v pozno sezono s tremi zmagami od štirih (L1) pomeni, da je evropski nogomet za naslednjo sezono na vidiku, a ker Bayer Leverkusen zaostaja za njimi samo zaradi gol razlike, si težko privoščijo počivanje na lovorikah. Kvote na bet at home so višje na to tekmo.
Nedavna zgodovina kaže, da bo zmagovalec v vsakem primeru, saj se je samo ena od zadnjih desetih ligaških tekem Wolfsburga v gosteh končala z remijem (W6, L3), čeprav po dveh porazih od zadnjih treh in devetih golih le malokdo ve, kaj lahko pričakuje od volkov. Prvi zadetek bi zagotovo pripomogel k boljšim možnostim Wolfsburga, da se igra spremeni v svojo smer, saj na gostujoči prvenstveni tekmi v tem obdobju niso odšli praznih rok (W6, D1). Vendar bodo morali biti previdni, saj ko so njihovi nasprotniki udarili prvi, ni šlo tako dobro (W1, D1, L6).

 
Stavnica Bet365
Bet365
2.30 - Freiburg
3.50 - Neodločeno
3.00 - Wolfsburg
Stavnica Bet at home
Bet at home
2.31 - Freiburg
3.60 - Neodločeno

3.00 - Wolfsburg
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 18.5. 2023, ob 11:00.
Italija :: Nogomet :: SASSUOLO vs. MONZA
19.5.2023 ob 20:45

Naš tip je 1 – zmaga Sassuola

Sassuolo je grozil z vrnitvijo po zaostanku s 3:0, vendar je prejšnji konec tedna izgubil s 4:2 proti milanskemu Interju, pri čemer je trener Alessio Dionisi menil, da so izgubili zaradi "individualne kakovosti nerazzurrov". Ker ni več za kaj igrati, se je motiviranje moštva izkazalo za težko bitko, saj so Neroverdi zmagali le na dveh od zadnjih osmih tekem Serie A (SA) (D2, L4).
Če želi Dionisi navdihniti svojo ekipo, bi lahko bil dober način za to, če bi jih opomnili, da niso izgubili zaporednih tekem od sredine januarja. Takrat so bili v nizu štirih porazov, ki so ga končali z neodločenim izidom 1:1 proti Monzi v obratni tekmi te sezone. Sassuolo bo torej prepričan, da se bo vrnil na zmagovalno pot, še posebej, ker so neporaženi v šestih na stadionu Mapei (W4, D2).
Monza je dosegla še en impresiven podvig v svoji debitantski sezoni v najboljši ligi, ko je postala prva novonastala ekipa SA po sezoni 2013/14, ki je dosegla 49 točk iz 35 tekem, zahvaljujoč nizu sedmih tekem brez poraza (W4, D3). To je bilo vknjiženo z zmago z 2:0 nad novopečenim prvakom Napolijem, s tem izidom pa je postalo edina ekipa v tej prvenstveni kampanji, ki je vsaj enkrat zmagala proti trenutno najboljšim trem brez prejetega zadetka.
Gostje so še vedno avtsajderji, ki se bodo uvrstili med najboljših osem, vendar imajo majhne možnosti za uvrstitev v Evropo, če jim bodo okoliščine drugje koristile. Biancorossi bodo takrat šli s polno paro do cilja in ker so leta 2023 izgubili samo enkrat v SA na gostovanju (W5, D4), bodo možje Raffaeleja Palladina tukaj trd oreh.
Stavnica Bet365
Bet365
2.20 - Sassuolo
3.50 - Neodločeno
3.25 - Monza
Stavnica Bet at home
Bet at home
2.20 - Sassuolo
3.50 - Neodločeno
3.15 - Monza
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 18.5. 2023, ob 11:00.