Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 18.11.2023


Evropa :: Nogomet :: ARMENIJA vs. WALES
18.11.2023 ob 15:00

Naš tip je 2 – zmaga Walesa
 


 

Katastrofalno oktobrsko mednarodno okno je Armenijo potisnilo na rob, saj mora zdaj zmagati na obeh preostalih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo UEFA (ECQ), obenem pa upajo na nekaj rezultatov drugje, če želijo nastopiti na uvodnem nastopu na velikem turnirju. Na žalost za moške Oleksandra Petrakova bodo te tekme proti dvema najvišje uvrščenima stranema v skupini, Walesu in Hrvaški. Toda Armenci si lahko zagotovo opogumijo svojo odlično predstavo v Cardiffu, da so junija zmagali na obratni tekmi s 4:2. Bet365 nudi kvote.
Te zmage jim ni uspelo pretvoriti v nadaljnji napredek, tako da so ostali brez zmage na naslednjih štirih tekmah (D1, L3), vključno s ponižujočim porazom z 2:0 proti Latviji, ki je zmagala v skupini D prejšnji mesec. Medtem ko je to razočaranje prišlo na gostovanju, so doma, kjer so se nekoliko razočarali, saj so izgubili oba svoja predhodna ECQ proti nasprotnikom nad njimi v skupini, čeprav vsakič z razliko enega gola.
Wales bo želel dodati svoje ime na ta seznam, saj je njihova forma šla v nasprotno smer, odkar so v začetku tega leta izgubili proti Armeniji in Turčiji, vodilnima v skupini. Možje Roba Pagea so od takrat zmagali na obeh ECQ, vključno z "eno najboljših predstav", ki jih je šef videl, ko je prejšnji mesec v Cardiffu premagal Hrvaško z 2:1. Njihova usoda je zdaj spet v njihovih rokah, zmaji pa morajo samo še izboljšati rezultate Hrvaške, da pridejo do tretjega zaporednega velikega turnirja in tretjega zaporednega nastopa v finalu Eura.
Page je prepričan, da je poudaril, da nastop Hrvaške "ne bo štel nič", če tukaj ne bo uspela, čeprav Walesu ne bo uspelo osvojiti enega od dveh samodejnih mest iz skupine D, bo imel končnico za vrnitev marca. Ker pa je Wales izgubil le enega od svojih zadnjih petih ECQ na gostovanjih (W2, D2), bi morali biti samozavestni in bi še ena zmaga pripravila uspešnico s Turčijo pred Rdečim zidom naslednji teden.

 
Stavnica Bet365
Bet365
4.33 - Armenija
3.40 - Neodločeno
1.91 - Wales
Stavnica Bet at home
Bet at home
4.20 - Armenija
3.40 - Neodločeno
1.93 - Wales
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 17.11.2023, ob 11:00.
Evropa :: Nogomet :: LATVIJA vs. HRVAŠKA
18.11.2023 ob 18:00

Naš tip je  2 – zmaga HrvaškeLatvija bo čakala na svoj drugi nastop v finalu evropskega prvenstva UEFA še vsaj štiri leta, potem ko je odigrala kvalifikacijsko kampanjo, ki je prinesla le eno zmago in šest porazov, s čimer je ostala na dnu skupine D. Čeprav je to nepomembna tekma za gostitelje na papirju ima Dainis Kazakevičs še vedno priložnost, da se v preostalih dveh tekmah kampanje potegne nad predzadnjo Armenijo in si tako prvič v kvalifikacijah za Euro (ECQ) prisluži dve zmagi v enem cikluu v 12 letih. Bet at home nudi kvote.
Kazakevičeva ekipa je med mednarodnim oknom prejšnjega meseca pokazala večjo trdnost, ko je v prvem polčasu ohranila prazne mreže proti Armeniji - ki so jo nato premagali z 2-0 - in Turčiji. Proti slednji ekipi pa so bili na koncu poraženi s 4-0 in šele v gosteh pri prihajajoči nasprotnici Hrvaški (L 5-0) so utrpeli težji poraz na tej kvalifikacijski poti.
Vsaj sobotna tekma bo doma v Rigi in ne v gosteh na Reki, čeprav bodo gostje še vedno uživali v svojih priložnostih, saj so osvojili vseh pet dosedanjih H2H. Hrvaška se je v to srečanje podala z desetimi točkami z drugouvrščenim Walesom, ki si je v devetih poskusih prizadevala za osmi prehod na pravo Euro.
Izbranci Zlatka Dalića so se na zadnjem gostovanju srečali s kvalifikacijskim tekmecem Walesom in izgubili s hudim porazom z 2:1, zaradi česar so v negotovem položaju v skupini D, čeprav imajo še vedno zagotovljeno mesto v končnici, če končajo zunaj vrha dva. Ta poraz v Cardiffu pa je bil prvič v njihovih zadnjih šestih ECQ potovanjih, da so prejeli več kot en gol (W3, D2), kar pomeni, da mora biti zaupanje visoko, da se lahko Checkered Ones vrnejo nazaj in ohranijo svoj rekord nikoli ni doživel več kot dveh porazov v kvalifikacijah na poti do najprestižnejšega turnirja na celini.

 
Stavnica Bet365
Bet365
21.00 - Latvija
8.50 - Neodločeno
1.13 - Hrvaška
Stavnica Bet at home
Bet at home
21.00 - Latvija
8.00 - Neodločeno
1.14 - Hrvaška
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 17.11. 2023, ob 11:00.
Evropa :: Nogomet :: FRANCIJA vs. GIBRALTAR
18.11.2023 ob 20:45

Naš tip je 1 – zmaga Francije

 

Francija se na to srečanje na Allianz Rivieri v Nici podaja z brezhibnim rezultatom v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo (ECQ), saj si je zagotovila največ točk na šestih tekmah v skupini B in pri tem dosegla skupni rezultat 13-1. Kljub temu, da si je že zagotovila mesto v finalu v Nemčiji naslednje leto z dodatnimi tekmami, to ne bi smelo vzbujati dvomov o pomanjkanju motivacije, saj je Francija že dosegla popolne zmagovalne cikle ECQ za Euro 1992 in 2004!
Kot je poudaril trener Didier Deschamps svojim igralcem po zmagi z 2:1 proti Nizozemski, "biti v vodstvu ni dovolj," in potrebujejo še eno zmago, da si zagotovijo, da bodo ena od šestih nosilcev za evropsko prvenstvo. 2024. Ta tekma proti Gibraltarju bi jim morala pomagati doseči to, saj bodo poskušali izboljšati svoj rekord osmih zmag s prazno mrežo v 12 domačih tekmah ECQ od leta 2010 (W10, D2).
V popolnem nasprotju s svojimi gostitelji je bil Gibraltar že izločen iz tega kvalifikacijskega cikla po drugi siloviti kampanji (L6 – GF0 GA21), kar ni veliko presenečenje za državo, ki je na 198. od 207 strani na lestvici FIFA za moške. Odkar je leta 2013 postal član UEFA, je Los Llanis izgubil vseh 24 tekem ECQ in v povprečju prejel 4,5 gola na tekmo!
Predstavljati si, da bi mikrodržava premagala astronomske možnosti za zmago, se zdi malo verjetno, vendar si bodo želeli zadeti, še posebej glede na to, da Gibraltar ni nikoli končal cikla ECQ, ne da bi našel mrežo. Dodatno zadrego za ekipo Julia Ribasa je dejstvo, da so drugi, kot sta San Marino in Liechtenstein, dosegli zadetke v tej kvalifikacijski kampanji, vendar pomanjkanje golov na njihovih prejšnjih petih mednarodnih tekmah v gosteh (L5) ne vliva optimizma.

 
Stavnica Bet365
Bet365
 - Francija
34.00 - Neodločeno
41.00 - Gibraltar
Stavnica Bet at home
Bet at home
- Francija
26.00 - Neodločeno
71.00 - Gibraltar
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.11. 2023, ob 11:00.