Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 17.3.2023


Italija :: Nogomet :: ATALANTA vs. EMPOLI
17.3.2023 ob 20:45

Naš tip je 1 – zmaga Atalante

 

 

Nedavni niz je bil drag za Atalanto, ki je po sobotnem porazu z 2:0 pri Napoliju zdaj brez zmage v štirih zaporednih tekmah Serie A (SA) (D1, L3). Ta niz negativnih rezultatov je privedel do tega, da je La Dea izpadla iz najboljših štirih in zdaj se soočajo z velikim izzivom, kakoo se poskusiti vrniti na te položaje, saj so zadnji krog končali s šestimi točkami zaostanka z izkupičkom 42 točk po 26 tekmah najnižje v štirih letih.
Pomanjkanje golov je bila najbolj očitna težava Atalante v zadnjem času, saj so dosegli le enega na zadnjih štirih ligaških tekmah. V zvezi s tem ne bodo navdušeni nad prihodom Empolija, ekipe, ki jih je izključila v treh od zadnjih štirih H2H na tem prizorišču (W1, D2, L1), čeprav je treba omeniti, da možje Gian Piera Gasperinija so zadeli vsaj enkrat v vseh svojih devetih tekmah proti ekipam, ki so ta krog začele na 14. mestu ali nižje.
Obiskovalci potujejo proti severu v precej slabi formi, saj v sedmih tekmah (D3, L4) niso zmagali v ligi. Zadnji spodrsljaj Empolija je prišel doma proti Udineseju, kjer je gol iz kota dokazal razliko med obema stranema (1-0). Po tekmi je menedžer Paolo Zanetti podvomil o ranljivosti svoje ekipe v situacijah z mrtvo žogo in izjemno izjavil: "Mislim, da je to psihološka težava." Stave na bet at home nudijo kvote na to tekmo.
Zdaj je le ena stran, ki je prejela več golov SA iz nizov (devet) kot Empoli, medtem ko so na drugi strani igrišča samo tri ekipe, ki so dosegle manj prvenstvenih golov (23). Izboljšava v obeh okvirih bo torej ključnega pomena, če želijo modri imeti kakršne koli možnosti, da premagajo eno od strani, ki se pred krogom šele tretjič v tej sezoni (D4, L8) uvrsti med deseterico najboljših.


Stavnica Bet365
Bet365
1.45 - Atalanta
4.75 - Neodločeno
6.50 - Empoli
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.45 - Atalanta
4.50 - Neodločeno
6.50 - Empoli
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.3. 2023, ob 11:00.
Anglija :: Nogomet :: NOTTINGHAM vs. NEWCASTLE
17.3.2023 ob 21:00

Naš tip je 2 – zmaga Newcastla


Steve Cooper opozarja svoje igralce Nottingham Foresta, da morajo izboljšati svojo igro, če si želijo zagotoviti mesto v Premier League (PL). Menedžer je bil kritičen do svoje ekipe, ker ni "malo bolje opravila nepogajalnih stvari", saj so prejšnji konec tedna izgubili proti Tottenhamu s 3-1, kar je bila peta tekma brez zmage (D2, L3).
Ta potek forme pomeni, da so Tricky Trees zdaj le dve točki nad območjem izpada, saj se borijo, da bi se izognili takojšnji vrnitvi v prvenstvo. Glavnina njihove slabe forme pa je bila na gostovanjih, saj so v impresivnem nizu devetih tekem brez poraza na City Groundu (W4, D5), kar jim je pomagalo zbrati 20 od 26 točk v tej sezoni na domačih tleh.
Navijači z dolgim spominom morda dvomijo, da lahko njihova ekipa to podaljša na deset tekem brez poraza, saj gostujoči Newcastle proti Forestu v prvi ligi ni poražen že od leta 1988 (W6, D4)! Srake prav tako prihajajo v Nottingham v upanju, da so obrnili smer, s pozno zmago z 2-1 nad Wolvesi nazadnje, ki je končala njihov niz petih tekem brez zmage v vseh tekmovanjih (D2, L3). Stave na bet365 nudijo kvote na to tekmo.
Menedžer Eddie Howe je po tej zmagi hitro pohvalil "značaj" svoje ekipe, saj so pomladili svoje upanje, da se bodo prvič po sezoni 2006/07 uvrstili v tekmovanje UEFA. Newcastle zdaj za četrtouvrščenimi Spurs zaostaja le štiri točke, vendar morajo zagotovo najti svoj strelski pridih, da se uvrstijo v Ligo prvakov, saj so v zadnjih štirih tekmah PL v gosteh dosegli gol le enkrat (D3, L1).

 
Stavnica Bet365
Bet365
5.50 - Nottingham
3.60 - Neodločeno
1.67 - Newcastle
Stavnica Bet at home
Bet at home
5.00 - Nottingham
3.70 - Neodločeno
1.70 - Newcastle
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.3. 2023, ob 11:00.
Francija :: Nogomet :: LYON vs. NANTES
17.3.2023 ob 21:00

Naš tip je 1 – zmaga Lyona

Lyon iz sredine razpredelnice je bil prejšnji konec tedna tik pred desetim porazom v Ligue 1 – toliko porazov kot v celotni lanski sezoni –, vendar sta dva pozna zadetka Alexandra Lacazetteja zagotovila točko na njihovem gostovanju v Lillu (3-3). Trener Laurent Blanc bi morda izjavil, da je imel "odličen večer" po tekmi, vendar le ena zmaga v njihovih zadnjih štirih prvenstvih (D2, L1) nakazuje, da ni veliko razlogov za slavje, saj ekipa, ki je začela krog, zaostaja s sedmimi točkami za najboljših pet.
Vrnitev na stadion Groupama bo takrat nadvse dobrodošla, saj so gostitelji tam izgubili le tri prvenstvene tekme v tej kampanji (W6, D4), pri čemer nobena ekipa Ligue 1 ni prejela manj kot svojih deset domačih ligaških golov v sezoni 2022/23. Zato bo Lyon morda spet imel tisti "petkov občutek", saj je minilo že več kot štiri leta, odkar so izgubili domačo ligaško tekmo, odigrano v petek (W10, D4)!
Izkazalo se je, da bo to burna kampanja za Nantes, ki je vstopil v to tekmo s samo eno zmago v svojih prejšnjih sedmih tekmovalnih tekmah (D2, L4), nazadnje pa je bil vknjižen z neodločenim rezultatom 2-2 proti Nici. Trener Antoine Kombouaré je nedavno zahteval izboljšane prikaze, "če se želijo kvalificirati v finale Coupe de France", pri čemer se bosta Nantes in Lyon čez tri tedne spet srečala v polfinalu.
Vendar se zdi, da je le šest točk nad območjem izpada pred krogom, doseganje takojšnjega rezultata in izboljšanje njihove uspešnosti v gosteh v ligi bistvenega pomena za Nantes, glede na to, da so tri ekipe, ki so v gosteh zabeležile manj kot svojih 11 točk (W2 , D5, L7) se trenutno nahajajo na spodnjih štirih mestih. Lahko pa se bodo spopadli, saj je ta dvoboj med dvema nekdanjima trenerjema PSG pogosto šel Blancu na roko s šestimi zmagami v devetih vodstvenih H2H (D1, L2).

 
Stavnica Bet365
Bet365
1.65 - Lyon
4.00 - Neodločeno
5.25 - Nantes
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.66 - Lyon
4.00 - Neodločeno
5.00 - Nantes
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.3. 2023, ob 11:00.