Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 16.3.2023


Evropa :: Nogomet :: BETIS vs. MANCHESTER UNITED
16.3.2023 ob 18:45

Naš tip je 1 – zmaga Betisa

 

 

Real Betis se mora povzpeti na goro, če hoče napredovati v četrtfinale Evropske lige UEFA (UEL), potem ko je na prvi tekmi z velikim porazom s 4:1 prinesel veliko prednost gostujočemu Manchester Unitedu. Menedžer Manuel Pellegrini kljub temu noče popustiti, pri čemer je Čilenec pred prvim tekmovalnim srečanjem obeh strani na španskih tleh dejal: "Mislim, da tekme z izločilnimi šibami ni nikoli konec". Manchester United na bet at home ima višjo kvoto.
Morda ima Pellegrini dober razlog za to, saj je v svoji karieri izgubil le eno od sedmih domačih srečanj proti Unitedu (W4, D2), pri čemer ta rekord vključuje zmago s 4-1 nad Rdečimi hudiči, ko je leta 2013 vodil Manchester City. Nadaljevanje tega trenda bo od Los Verdiblancos zahtevalo, da ponovno odkrijejo svojo domačo formo, saj je Betis zmagal le eno od zadnjih sedmih tekem na stadionu Benito Villamarín, vključno s tremi porazi na zadnjih petih tekmah.
Manchester United se je že izognil porazu na dveh gostovanjih na UEL v Španiji v tem obdobju (W1, D1), tretji uspešen obisk pa jim bo zagotovil varen prehod v četrtfinale, medtem ko se njihov lov na trojne trofeje nadaljuje. Varovanci Erika ten Haga so zmagali na vseh treh evropskih gostovanjih v skupinskem delu, čeprav vrnitev le dveh zmag na šestih tekmah v gosteh leta 2023 (D2, L2) nakazuje, da je United lahko ranljiv stran od Old Trafforda.
Momentum za Unitedom trenutno zaostaja, remi proti Southamptonu z 0:0 je njihov zadnji neuspeh v poskusu utrditve mesta v Ligi prvakov naslednje leto. Ten Hag je bil besen, ker je "na igro vplival sodnik", saj je bilo več pritožb na kazen in Casemiro je bil izključen že drugič na treh prvenstvenih tekmah, čeprav je brazilski vezist še vedno na voljo za to potovanje, saj njegova prepoved velja samo za domač nogomet.


Stavnica Bet365
Bet365
3.60 - Betis
3.50 - Neodločeno
2.05 - Manchester United
Stavnica Bet at home
Bet at home
3.50 - Betis
3.50 - Neodločeno
2.07 - Manchester United
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 15.3. 2023, ob 11:00.
Evropa :: Nogomet :: FENERBAHCE vs. SEVILLA
16.3.2023 ob 18:45

Naš tip je 1 – zmaga Fenerbahce


Fenerbahče se sooča s težko bitko, če želi izničiti zaostanek z 2:0 na prvi tekmi osmine finala UEFA Evropske lige (UEL) proti Sevilli, a ker konec tedna ni odigral domače tekme, bi moral biti turški velikan svež. Če to svežino združite z dejstvom, da Fenerbahče še nikoli ni izgubil doma v izločilnih fazah lige UEL (W6, D3), potem tega dvoboja morda še zdaleč ni konec.
Niz petih tekem brez poraza na domačem turnirju UEL v tem terminu bi podprl to prepričanje, a glede na to, da sta le dve od teh zmag prišli z dovolj visoko razliko, da bi zapečatili napredovanje tukaj, ostajajo dvomi o tem, ali lahko spremenijo rezultat na glavo. Ta optimizem se je dodatno zmanjšal, saj je Fenerbahče izgubil 20 od svojih 21 tekem UEFA, v katerih je izgubil prvo tekmo v gosteh.
Zmaga v La Ligi z 2:1 proti Almeríi je bila idealna priprava za Sevillo, ki potuje v Istanbul, da bi napredovala v tekmovanju, ki ga mnogi štejejo za svojega. Štirikratni zmagovalci UEL so v letih 2014–2016 trikrat zmagali na tekmovanju, toda po padcu na točno tej stopnji prejšnje sezone se bodo močno zavedali, da jim njihov predhodni uspeh ne daje prave prednosti.
Pravzaprav je to rekordni sedmi nastop Seville v osmini finala UEL, toda razširitev te prelomne kampanje v naslednji krog se lahko zanaša na izboljšanje njihove slabe evropske gostujoče forme v zadnjem času (D5, L5). Vendar pa bi lahko z dvema goloma razlike na prvi tekmi celo poraz zadostoval, da bi Sevilla videla čez mejo, in glede na to, da nikoli niso izgubili tekme UEL z več kot dvema goloma razlike, je prednost, ki jo zagotovo imajo jim daje dostojno priložnost.

 
Stavnica Bet365
Bet365
2.25 - Fenerbahce
3.50 - Neodločeno
3.10 - Sevilla
Stavnica Bet at home
Bet at home
2.27 - Fenerbahce
3.50 - Neodločeno
3.10 - Sevilla
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 15.3. 2023, ob 11:00.
Evropa :: Nogomet :: FREIBURG vs. JUVENTUS
16.3.2023 ob 18:45

Naš tip je 2 – zmaga Juventusa

Zmaga Freiburga nad Hoffenheimom z 2:1 v nedeljo je bila klubski rekord v 11. domači tekmi Bundeslige brez poraza (W8, D3), a komaj je bilo časa za slavje, ko se pripravljajo na obračun z Juventusom na povratni tekmi zadnjih 16.
Celo najbolj vztrajen navijač Freiburga bi lahko sprejel, da ima srečo, da zaostaja le z 1-0 v skupnem seštevku glede na prevlado Juventusa v Torinu, kar je spodbudno, saj doma niso izgubili od avgusta (W11, D4). Medtem ko so neporaženi na treh domačih tekmah UEL v tem obdobju (W2, D1), bi bila zmaga na tej njihovi največji evropski dosežek na stadionu Europa-Park. Stavnica bet365 nudi kvote na to tekmo.
Ker Juventus še vedno upa, da bo lahko razveljavil svojo kazen s 15 točkami Serie A zaradi finančnih nepravilnosti, njihova nedeljska prvenstvena zmaga nad Sampdorio s 4:2 pomeni, da lahko še vedno sanjajo o uvrstitvi med najboljših štiri lige. Presenetljivo je, da je ta zmaga prišla brez poškodovanega Ángela di Maríe, ki je bil ključen za njihov napredek v tem tekmovanju s štirimi goli na zadnjih dveh tekmah UEL.
Toda Juventus ima še vedno zaskrbljujoč seznam poškodovanih, tudi če se di María vrne na zadnje potovanje Stare dame v Nemčijo, kjer so izgubili le eno od zadnjih štirih evropskih tekem v gosteh (W2, D1). S temi poškodbami, ki jih ovirajo pri nastajanju, ne morejo jemati ničesar za samoumevno, potem ko so v tem obdobju izgubili tri od štirih evropskih tekem v gosteh, pri čemer so v vsakem od teh porazov zadeli vsaj dvakrat.

 
Stavnica Bet365
Bet365
3.10 - Freiburg
3.20 - Neodločeno
2.38 - Juventus
Stavnica Bet at home
Bet at home
3.10 - Freiburg
3.20 - Neodločeno
2.40 - Juventus
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 15.3. 2023, ob 11:00.