Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 16.11.2022


Svet :: Nogomet ::  ANDORA vs. AVSTRIJA
16.11.2022 ob 18:00

Naš tip je 2 – zmaga Avstrije

 

 

Dejansko se Avstriji ni uspelo uvrstiti na svoje prvo svetovno prvenstvo po letu 1998, potem ko je marca v končnici na Cardiff City Stadiumu izgubila z 2:1 proti Walesu. Kljub temu, da so v skupini F končali šele na četrtem mestu, jim je njihova močna predstava v prejšnji kampanji UEFA Lige narodov zagotovila še eno priložnost za tekmovanje na največjem odru to zimo. Vendar priložnosti niso mogli izkoristiti, zaradi česar je nekdanji šef Manchester Uniteda Ralf Rangnick junija zamenjal Franca Fodo na mestu glavnega trenerja. Nemec je dobil svojo prvo tekmo na čelu z impresivno zmago s 3:0 v gosteh proti Hrvaški, vendar mu ni uspelo zmagati na nobeni od naslednjih petih tekem v Ligi A Lige narodov, kar je privedlo do njihovega znižanja v Ligo B po 2-0 porazu s Francijo.
asno je, da si 64-letnik med reprezentančnim premorom želi več časa preživeti s svojimi igralci, v sredo pa zmagati na prijateljski tekmi proti Andori, ki ji bo v nedeljo sledil domači obračun z Italijo. Nogomet na bet365 nudi kvote na to tekmo.
Andora se seveda nikoli ni kvalificirala za večji mednarodni turnir, odkar je leta 1996 postala članica FIFA in UEFA.
Vseeno jim je med kvalifikacijami za svetovno prvenstvo uspelo premagati San Marino doma in v gosteh, preden so isto storili Lietchensteinu med zadnjo kampanjo Lige narodov, kar nakazuje, da so se premaknili nad najšibkejše nogometne države v Evropi. Naslednji korak za glavnega trenerja Kolda Alvareza, ki reprezentanco vodi od leta 2010, potem ko je v svoji igralski karieri zanjo zbral 78 nastopov, je osvojiti skalp bolj uveljavljene nacije, a dejstvo, da pobirajo pozitivne rezultate, je bolj pomembno in je dober znak za njihov razvoj v prihodnjih letih.
Če jim bo v sredo uspelo prikazati odlično predstavo proti Avstriji, bodo prepričani, da bodo konec tedna premagali Gibraltar, preden se bodo v uvodnih tekmah kvalifikacij za Euro 2024 marca pomerili s Kosovom in Romunijo.


Stavnica Bet365
Bet365
41.00 - Andora
13.00 - Neodločeno
1.045 - Avstrija
Stavnica Bet at home
Bet at home
41.00 - Andora
13.00 - Neodločeno
1.045 - Avstrija
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 15.11. 2022, ob 11:00.
Svet :: Nogomet :: MOLDAVIJA vs. AZERBAJDŽAN
16.11.2022 ob 17:00

Naš tip je 2 – zmaga Azerbajdžana


Moldavija se od svoje prve uradne tekme kot neodvisna država leta 1994 še nikoli ni kvalificirala za večje mednarodno tekmovanje, saj je v vsaki od zadnjih štirih kvalifikacijskih skupin končala na zadnjem mestu s samo eno zmago v njih.
Vendar so se bolje odrezali v zadnji Ligi narodov, zmagali so štiri in remizirali na eni od šestih tekem v Ligi D, na koncu pa ostali brez napredovanja zaradi boljše gol razlike Latvije. Najboljši strelec Moldavije vseh časov Serghei Clescenco, ki je dosegel 11 golov v 69 nastopih za svojo državo, je bil odgovoren za vse te tekme, potem ko je bil na začetku leta imenovan za glavnega trenerja. Jasno je, da 50-letnik meni, da njegova ekipa potrebuje več tekem proti državam na podobni, čeprav nekoliko višji ravni kot njegova, z dvema tekmama proti Azerbajdžanu in Romuniji, ki bosta ta teden na stadionu Zimbru v Kišinjevu.  Podobno se nekdanja država Sovjetske zveze Azerbajdžan ni nikoli kvalificirala za veliko prvenstvo, odkar je leta 1994 postala članica FIFA in UEFA, kljub štirim tekmam v Bakuju na večnacionalnem turnirju Euro 2020. Milli Komanda dejansko ni uspel zmagati na nobeni od svojih zadnjih dveh kvalifikacijskih akcij, kljub temu, da je letos končal na drugem mestu v svoji skupini v Ligi C Lige narodov. Nekdanji selektor Albanije Gianni De Biasi vodi reprezentanco od leta 2020 in je osvojil velik skalp z zmago z 2:1 v gosteh proti Slovaški, ki jim je uspelo končati pred seboj v svoji skupini, čeprav so na svetovni lestvici FIFA skoraj 70 mest nižje.
Kot tak bo De Biasi v sredo zahteval zmago v Moldaviji, preden bo konec tedna odpotoval v Skopje, kjer se bo pomeril s Severno Makedonijo.

 
Stavnica Bet365
Bet365
3.10 - Moldavija
3.30 - Neodločeno
2.20 - Azerbajdžan
Stavnica Bet at home
Bet at home
3.25 - Moldavija
3.10 - Neodločeno
2.23 - Azerbajdžan
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 15.11. 2022, ob 11:00.
Anglija :: Nogomet :: POLJSKA vs. ČILE
16.11.2022 ob 17:00

Naš tip je 1 – zmaga Poljske


Vedno se je pričakovalo, da bo Anglija na prvo mesto v svoji kvalifikacijski skupini za svetovno prvenstvo pomenila most prevelik za Poljsko, ki je bila prisiljena iti v končnico, da bi si zagotovila mesto na zimskem turnirju, potem ko je v finalu premagala Švedsko z 2:0. Varovanci Czeslawa Michniewicza so se pred kratkim borili z velikimi fanti, saj so se v začetku tega leta v Ligi narodov pomerili z Belgijo, Nizozemsko in Walesom, soočili pa so se z grožnjo izpada, preden so premagali zmaje z 2:0 na zadnji tekmi. Zaporedni zmagi nad Walesom sta rešili poljsko kožo v Ligi A, belo-rdeči pa so sicer vzeli le eno točko na štirih srečanjih z Belgijo in Nizozemsko, njihova skupina svetovnega prvenstva pa nikakor ni dobrodošla. Dejansko Argentina, Savdska Arabija in Mehika čakajo na Poljsko v skupini C, Michniewiczeva ekipa pa se bo v uvodnem obračunu 22. novembra pomerila s slednjo, saj želi izboljšati svojo uvrstitev v skupinskem delu svetovnega prvenstva 2018. Že od leta 1986 se belo-rdeči niso prebili vse do šestnajstine finala, njihova kampanja na Euru 2020 pa se je končala tudi v skupinah, zato so igralci, kot sta Robert Lewandowski in Piotr Zielinski, pod ogromnim pritiskom, da pokažejo svojo odličnost in spodbudijo katalizator za izboljšano bogastvo.V nasprotju s tem bo čilski pridelek že drugič letos svetovno prvenstvo spremljal od doma, saj se mu ni uspelo kvalificirati za izdajo leta 2018 in tudi tokrat ni uspelo utrditi svoje avtoritete na južnoameriški pokrajini. Nogomet na bet at home nudi kvote na to tekmo.
La Roja je na svojih 18 tekmah v kvalifikacijah za CONMEBOL osvojila le 19 točk in končala na razočarajočem sedmem mestu v razdelku 10 ekip, pri čemer so se štirje porazi proti Ekvadorju, Braziliji, Argentini in Urugvaju na zadnjih petih tekmah izkazali za drage. Eduardo Berizzo je bil človek, ki je bil najet, da bi poskušal preobrniti srečo Čila maja, toda njegove uvodne štiri tekme niso bile nič manj kot katastrofalne, saj je Čile izgubil proti Južni Koreji, Gani, Tuniziji in Maroku, ne da bi dosegel en sam gol. Čile je končno uspel prekiniti svoj osupljivi niz šestih tekem brez zmage in zadetkov, tako da je septembra remiziral z gostiteljem svetovnega prvenstva Katarjem (2:2), svojo moč pa bo preizkusil tudi proti Slovaški štiri dni po obračunu s Poljsko, a leto 2022 si bo ostalo v spominu kot leto za pozabo za La Rojo. Poljska se je za svetovno prvenstvo 2018 ogrela tudi s poletno prijateljsko tekmo proti Čilu, ki se je končala z 2:2, ko sta Lewandowski in Zielinski zadela mrežo na prvem srečanju med državama v zgodovini.

 
Stavnica Bet365
Bet365
2.05 - Poljska
3.10 - Neodločeno
3.75 - Čile
Stavnica Bet at home
Bet at home
2.09 - Poljska
3.10 - Neodločeno
3.60 - Čile
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 15.11. 2022, ob 11:00.