Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Stavni nasvet za 15.11.2023


Evropa :: Nogomet :: IZRAEL vs. ŠVICA
15.11.2023 ob 20:45

Naš tip je 2 – zmaga Švice
 


 

Potem ko se je zaradi konflikta končala zadnja serija mednarodnih tekem za Izrael,  je moral ta narod tokrat pohiteti s prvo od štirih mednarodnih tekem v desetih dneh, ki bo potekala v nedeljo, ko so klubi po Evropi še igrali v svojih ligah! Za Izrael je bil težak začetek, saj jih je z 1:0 premagalo Kosovo, vendar se fokus hitro preusmeri na to "domačo" tekmo, ki bo velikodušno potekala na madžarskem stadionu Pancho. Dom slavne akademije Puskás, Izrael, bo upal, da bo usmeril nekaj znanih madžarskih talentov, ko želijo zmanjšati zaostanek za Švico v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo (ECQ). Kvote na bet365 so na voljo. Še nikoli prej se Izrael ni uvrstil v finale, toda prva tekmovalna zmaga nad Švicarji (D4, L1) bo usodo vsaj držala v svojih rokah, saj sledi odločilni spopad proti vodilni v skupini Romuniji. S štirimi neodločenimi izidi v zadnjih petih srečanjih H2H še en neodločen izid tukaj ni izven okvirov možnosti, še posebej, ker se je Švica odločila za to na podlagi treh neodločenih izidov na svojih zadnjih štirih mednarodnih tekmah, kljub temu, da je vodila v vsakem remiju. To je nenavadno podobno njihovemu rekordu proti Izraelu, saj se je Švica odrekla vodstvu v treh od štirih remijev v ECQ in kvalifikacijah za svetovno prvenstvo! Gostje so izpustili samo enega od zadnjih petih finalov Eura in bodo v celoti pričakovali, da bodo nastopili v Nemčiji, kar je nekaj, k čemur lahko naredijo velik korak, če jim uspe ponoviti karkoli, kot je njihova zmaga s 3:0 na povratni tekmi. Čeprav se tu igra na nevtralnem prizorišču, Švice ni zmotilo igranje v gosteh na tem področju s samo enim porazom v sedmih tekmah ECQ v gosteh od začetka prejšnjega cikla (W4, D2, L1).
 
Stavnica Bet365
Bet365
6.50 - Izrael
4.20 - Neodločeno
1.50 - Švica
Stavnica Bet at home
Bet at home
6.50 - Izrael
4.33 - Neodločeno
1.50 - Švica
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 14.11.2023, ob 11:00.
Italija :: Tenis :: ALCARAZ vs. RUBLEV
15.11.2023 ob 14:30

Naš tip je  1 – zmaga AlcarazaDejansko je bilo srečanje Alcaraza z Zverevom prvič, da je Španec nastopil na finalu ATP, saj je lanskega turnirja izpustil zaradi poškodbe trebuha. Kar ni presenetljivo za mladeniča njegovih nežnih let, se Alcaraz še nikoli prej ni kvalificiral za turnir.

Kljub temu, da je po brejku premagal Nemca s 7-3 v tie-breaku uvodnega niza, Alcarazov debi na prvenstvu, ki se končuje, potem ni šel po načrtih, saj je dvakratni prvak finala ATP Zverev v prihodnje igral mirnejši tenis. do 6-3 6-4 v naslednjih dveh nizih.

Zaradi poraza je Alcaraz v težavah, ko skuša napredovati iz Rdeče skupine, toda če je njegova zadnja aktivnost na Instagramu kaj videti, 20-letnik zagotovo še ni paničen. "Ta turnir je drugačen na več načinov in eden od njih je, da ti omogoča, da dosežeš polfinale kljub porazu v prvi tekmi," je objavil Alcaraz.

Vendar pa bo moral Alcaraz, ki je zdaj doživel tri zaporedne poraze po svojih prezgodnjih izpadih na Mastersu v Šanghaju in Mastersu v Parizu proti Grigorju Dimitrovu oziroma Romanu Safiullinu, uporabiti vse svoje sposobnosti svetovnega razreda in elitno miselnost v dvoboju, ki ga je treba zmagati. proti Rublevu v sredo.

Odziv Andreja Rubljova na odprtem prvenstvu ZDA 2. septembra 2023© Reuters

Rubljov se po drugi strani pojavlja na svojem četrtem zaporednem finalu ATP, potem ko se je oktobra 2020 prebil med prvih 10 na lestvici ATP Tour.

26-letnik je mojster konstantnosti, saj je končno zaključil niz v smislu uvrstitve v četrtfinale na vseh štirih turnirjih za grand slam, ko se je v začetku leta prebil do osmih zadnjih v Wimbledonu, medtem ko ga je na turnirju izločil Casper Ruud. polfinale tega tekmovanja lani.

Kljub temu je Rubljov z rezultatom 0-9 v četrtfinalu turnirjev za Grand Slam postal moški igralec odprte ere z največ nastopi v tej fazi, ne da bi sploh napredoval v polfinale, vendar je končno osvojil svoj prvi naslov ATP Masters 1000, ko je premagal Holger Rune na turnirju Masters Monte-Carlo v začetku tega leta.

Potem ko je lani premagal svojega dobrega prijatelja Medvedjeva v dvoboju, se je zmagovalec OP ZDA iz leta 2021 v ponedeljek maščeval svojemu sonarodnjaku Rusu in zmagal s 6-4 6-2 v samo 91 minutah. Rubljov je v sedmi igri prvega niza naredil več neobičajnih neizsiljenih napak in izgubil servis, preden ni uspel izkoristiti sedmih brejk žog v naslednjih dveh servisnih igrah Medvedjeva.

To je imelo jasen vpliv na drugi niz, saj je Rublev izgubil na samem začetku, nato pa je kasneje spet podlegel. Kot tak si nobeden od igralcev ne more privoščiti poraza, ko se srečata v Torinu v sredo, sicer bosta izločena s turnirja z eno tekmo rezerve.
 
Stavnica Bet365
Bet365
1.53 - Alcaraz
 - Neodločeno
2.50 - Rublev
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.54 - Alcaraz
 - Neodločeno
2.50 - Rublev
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 14.11. 2023, ob 11:00.
Italija :: Tenis :: MEDVEDEV vs. ZVEREV
15.11.2023 ob 21:00

Naš tip je 1 – zmaga Medvedeva

 

Splošno znano je, da Daniil Medvedjev in Alexander Zverev gojita močan odpor drug do drugega in zdi se, da sta morda celo njuna utrujena zaradi pogostih srečanj na igrišču. Njuno rivalstvo je bilo eno najpogostejših na glavni turneji letos, saj sta se v letu 2023 pomerila petkrat, pri čemer so se štiri od teh srečanj zgodila na nivoju Masters. Oba igralca se pripravljata na še eno srečanje v zadnji fazi sezone, vsak si prizadeva zagotoviti razveseljivo zmago nad svojim tekmecem na velikem odru in potencialno izločiti svojega nasprotnika s turnirja v prihodnjih dneh.
V uvodnem dvoboju je bil Daniil Medvedev v prvem nizu videti precej nestabilen. Na srečo njegovemu rojaku in tesnemu prijatelju Andreju Rubljovu ni uspelo izkoristiti nobene priložnosti, kar je privedlo do breztežne zmage Medvedjeva s 6-4, 6-2. Ta uspeh je tudi nakazal njegovo vrnitev na pot zmag, kar je bila njegova prva zmaga po ATP Dunaj prejšnji mesec, po zaporednih porazih proti Janniku Sinnerju v dunajskem finalu in Grigorju Dimitrovu v uvodnem krogu turnirja Masters v Parizu.
Nekdanji številka ena na svetu mora občutiti veliko olajšanje, potem ko je zagotovil zmago v prvi tekmi, če upoštevamo zgodovinski vzorec tega turnirja zanj - dosledno je bil bodisi popoln uspeh bodisi popoln poraz. V dveh od zadnjih štirih ATP finalnih kampanj, natančneje v letih 2019 in 2022, je izgubil vse tri dvoboje v krogu. Nasprotno pa je v svojih drugih dveh nastopih v letih 2020 in 2021 prišel do finala brez enega samega poraza.
Nedavna zmaga nad Andrejem Rubljovom pred nekaj dnevi pomeni tudi deseto zmago Medvedjeva na dvoranskih trdih igriščih letos. Ta dosežek podaljšuje njegov niz, v katerem je devet zaporednih let dosegel vsaj deset zmag na tej površini. Do pred nekaj tedni je ostal neporažen v devetih letošnjih tekmah v zaprtih prostorih, kar mu je prineslo naslov v Rotterdamu in uvrstitev v finale na Dunaju prejšnji mesec.
Medvedjev ima priložnost, da si zagotovi mesto v polfinalu v sredo, ko je premagal svojega hudega tekmeca Aleksandra Zvereva v nizih. Tudi zmaga v treh nizih bi mu lahko zagotovila zgodnje kvalifikacije, če bi njegov rojak Andrej Rubljov v drugem dvoboju premagal Carlosa Alcaraza.

Medtem ko se drugi igralci v Torinu spopadajo s pomisleki glede forme in telesne pripravljenosti, se Alexander Zverev spopada s pritiski in stresom izven igrišča zaradi druge domače obtožbe, ki bi lahko vodila do sojenja v bližnji prihodnosti. Kljub tem izzivom mu nekako uspeva ostati osredotočen na tenis in izjemno uspešen. Predvsem si je v ponedeljek zagotovil fantastično zmago v treh nizih nad Carlosom Alcarazom, kar pomeni vrnitev v finale ATP po enoletni odsotnosti z opazno zmago.
Nemec št. 1 je v zadnjih 11 mesecih pokazal izjemno odpornost na najvišji ravni, s čimer je presegel številne težave zunaj igrišča in izzive glede telesne pripravljenosti. Že sama uvrstitev v finale ATP je zanj pomemben dosežek. Če bi naletel na ugodnejše žrebe ali obračune, bi lahko Zverev letos dosegel še večji uspeh. Od njegovih 26 porazov v letu 2023 jih je 13 izgubil proti igralcem iz 10 najboljših, štiri od teh porazov pa proti Daniilu Medvedjevu.
Zverev ima na tem turnirju boljši rezultat v primerjavi s svojim prihajajočim nasprotnikom Daniilom Medvedjevom. Je dvakratni nekdanji prvak tega dogodka in se ponaša z vsaj eno zmago proti vsakemu članu "velike trojice". Predvsem je zmagal proti Daniilu Medvedevu v prvenstvenem dvoboju med svojim zadnjim nastopom na finalu ATP leta 2021.

Medsebojni dvoboj: Daniil Medvedjev vodi z 11-7, vključno z ekshibicijskimi dvoboji. Oba igralca imata enake sposobnosti premagovanja drug drugega v super hitrih razmerah Torina. Pravzaprav, ko sta se pred dvema letoma dvakrat spopadla na tem prizorišču, sta se končala z izenačenim izidom (1-1). Nobeden od igralcev ni bil povsem prepričljiv v svojem uvodnem dvoboju na začetku tega turnirja. Zato je veliko odvisno od tega, kateri igralec igra svoj vrhunski tenis.

 
Stavnica Bet365
Bet365
1.44 - Medvedev
  - Neodločeno
2.75 - Zverev
Stavnica Bet at home
Bet at home
1.45 - Medvedev
  - Neodločeno
2.80 - Zverev
*Kvote so bile na stavnicah objavljene 14.11. 2023, ob 11:00.