Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Liga prvakov: Olimpija vs. Trenčin

Evropske zelenice ne mirujejo. Pravkar se je končalo Evropsko prvenstvo v nogometu in že se začenja boj za vstopnice v Ligo prvakov. NK Olimpija, ki je konec maja osvojila državno prvenstvo, je zadnjo tekmo v kvalifikacijah za sedanjo Ligo prvakov odigrala septembra 1993, ko ji je nasproti stal latvijski Skonto iz Rige.

Po skoraj četrt stoletja se upanje za preboj v skupinski del najmočnejšega klubskega tekmovanja v nogometu, ponovno vrača v Ljubljano, kjer bo jutri v Stožicah zeleno-belim nasproti stal slovaški prvak Trenčin. Slovaki, pri katerih igra kar 5 nigerijskih nogometašev, so dobili državno prvenstvo z 12 točkami prednosti, zaradi česar jih je potrebno še dodatno spoštovati. Olimpija je od zadnje prvenstvene tekme zamenjala nekaj standardnih igralcev, tako da ekipa še vedno ni povsem uigrana, na kar kažejo tudi rezultati pripravljalnih tekem. Možnosti za napredovanje bi nekako ocenili na 50:50.

Slovaki bodo v Ljubljani stavili na uigranost, saj v nespremenjeni postavi igrajo že kar nekaj let in na tehnično dovršenost določenih igralcev, ki lahko v ključnih trenutkih naredijo razliko. Ljubljančani pa bodo svoje prednosti iskali v domačem terenu, borbenosti in moštvenem duhu ter neizmerni želji, da po 23 letih preskočijo prvo oviro in se uvrstijo v naslednji krog. Igra najverjetneje ne bo ravno paša za oči, tako da znajo odločiti malenkosti in dnevni navdih. Prav gotovo pa bo to šele »prvi polčas« in se bo dvoboj odločal na drugi tekmi.