Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš biti vedno na tekočem?
Vpiši svoj email in prejmi najbolj zanimive rezultate, lestvice, novice in nasvete direktno v svoj inbox! Samo 18+!
Pošlji
Verjemi, da spam sovražimo še bolj kot ti, zato boš od nas vedno prejel le zanimive in uporabne vsebine - tiste, ki jih hočeš! Tvoj email je pri nas varen in NIKOLI ne bo posredovan tretji osebi. 

League Cup

V zveznem nogometu pokal lige ali sekundarni pokal na splošno pomeni pokalno tekmovanje, za katerega je vstop omejen samo na ekipe v določeni ligi. Prvi nogometni turnir državnega združenja, imenovan "League Cup", je potekal na Škotskem v letih 1946–47 z naslovom Scottish League Cup. Vendar pa je bil v Republiki Irski zdaj že propadli League of Ireland Shield prvi tovrstni turnir samo v državni ligi (prvič odigran leta 1921); to je pozneje leta 1983 nadomestil pokal lige Irske. Ustvarjanje ligaškega pokala je pomenilo razliko od pokala združenja ali primarnega pokala, ki je na splošno odprt tudi za ekipe iz več lig, pogosto vse do regionalnih amaterskih lig in so tudi člani nogometne zveze države.
Ustvarjanje tovrstnega turnirja izključno za vrhunske ligaške ekipe na državni ravni je poleg dveh glavnih domačih zveznih nogometnih turnirjev lige in pokala zveze ustvarilo tudi nov državni nogometni dosežek, imenovan domači "trojček". Prvi tovrstni trojček državne lige je leta 1925 osvojil Shamrock Rovers iz Irske. Ligaški pokali so bili na splošno uvedeni po drugi svetovni vojni - na primer pokal nogometne lige v Angliji leta 1960 - čeprav so v drugih državah nastali po povečanju števila osvetljenih stadionov, kar je omogočalo redne tekme sredi tedna.V nekaterih državah je imel ligaški pokal ali pa v nekaterih primerih še vedno skupinske faze v zgodnjih fazah. Te so pogosto odprle sezono pred začetkom sezone glavne lige.
STAVE
ZADNJI REZULTATI
LESTVICA
Trenutno ni predvidenih stav v tej kategoriji.