Športne stave

Kontakt

Kontakt
Bet at home

Roland Garros 2020

20.10.2020
Letošnji turnir je postregel z lepimi predstavami in številnimi presenečenji, ki so dvignile prah v teniškem svetu.
Kot smo letos že verjetno vajeni negotovosti v športu, tudi te ni manjkalo na letošnjem pristižnem turnirju Roland Garros 2020. Slednji bi se moral odvijati že 24. maja, a kot vemo, se je športni svet v začetku pomladi popolnoma ustavil. Organizatorji so tako določili nov okvirni datum, in sicer 13. september, ki je bil kasneje pomaknjen še za teden dni. Tako je bil začetek 20. Odprtega prvenstva Francije in teniškega dragulja Roland Garros še drugič premaknjen na 20. september. Največji turnir na pesku je imel v letošnjem letu nagradni sklad v višini približno 38 milijonov ameriških dolarjev, kar je skoraj za 4 milijone manj kot lansko leto.

Roland Garros 2020 – WTA ženski del


Prvi krog ženskega dela turnirja ni postregel z večjimi presenečenji. Druga nosilka Pliškova je potrebovala 3 sete, da je odpravila svojo nasprotnico Sherif, vse ostale favoritinje pa so svoje delo opravile z odliko.

V drugem krogu je izpad tako Azarenke kot Pliškove in odstop Serene Williams zaradi poškodbe dvignil veliko prahu.

V tretjem krogu je komaj 19. letna Iga Swiatek izločila Bouchardovo, vse ostale nosilke pa so napredovale brez večjih težav.

Sledil je krog številka 4 in že v prvem obračunu kroga je prvo nosilko Romunko Simono Halep izločila mlada poljakinja Swiatek in tako poskrbela za najbolj odmeven obračun dneva na Roland Garros.

Tudi v četrtfinalu je Iga opravila svoje delo zelo suvereno in si prislužila prvo stopnico za polfinalni obračun turnirja. V polfinalu so se udarile Kenin in Kvitova in Swiatek in Podoroska. Oba obračuna sta se končala dokaj hitro z zmagama Kenin in Swiatek z 2 proti 0.

Za veliko lovoriko smo bili lahko priča dvoboju med Američanko Kenin in mlado Poljakinjo. Iga Swiatek je trenutno v življenjski formi, saj je z Američanko v velikem finalu opravila po hitrem postopku in si s 6:4 in 6:1 priborila svoj prvi osvojeni Grand Slam in tako postala prvo Poljakinja, ki se lahko pohvali z osvojenim mastersom.Roland Garros – ATP moški dvoboji


V prvem krogu Roland Garros smo bili priča edinemu presenečenju, ko je Madžar Fucsovics izločil četrtega nosilca Medvedjeva.

V drugem krogu so vsi favoriti brez večjih težav napredovali v naslednji krog.

Tudi v tretjem in četrtem krogu ne moremo govoriti o večjih presenečenjih, oba velika favorita Đokovič in Nadal sta v obeh krogih napredovala brez izgubljenega niza.

V četrtfinalu je Argentinec Schwartzman po dolgem izločil tretjega nosilca Thiema izločil v 5 nizih.

V polfinalnih obračunih smo tako bili priča dvobojem Đokovič – Tsitsipas in Schwarzman – Nadal. Novak je potreboval kar 5 setov, da je dokončno pokopal upor Grka, medtem ko se je v drugem polfinalnem obračunu turnirja, Rafa Nadal sprehodil do velika finala z rezultatom z 3 proti 0.

Tako smo bili v finalu moškega dela priča teniški klasiki med Novakom Đokovičom in Rafo Nadalom. Pričakovati je bilo napet in dolg dvoboj, vendar lahko rečemo, da je slednji kar malce razočaral. Srb očitno ni imel svojega dneva, saj je v finalu napravil kar 52 neizsiljenih napak in 4 dvojne napake. Končni rezultat je bil 0:6, 2:6 in 5:7 v prid Španca Nadala, kar do danes velja za enega izmed najkrajših dvobojev v dolgi teniški zgodovini teh dveh tekmecev.Pisala se je zgodovina


Kot smo že omenili, se je na letošnjem Roland Garros 2020 pisala zgodovina, tako v moški, kot v ženski konkurenci. Rafa Nadal se je s svojim 20. osvojenim Grand slamom izenačil z Rogerjem Federerjem na večni lestvici in istočasno osvojil tudi svoj 13 naslov na Pariškem pesku. Njegov izid v zmagah na tem turnirju pa zdaj znaša kar 100-2.V ženskem delu pa je kot smo že omenili mladi Igi Swiatek uspel veliki met, saj je premagala Američanko Kenin in s tem osvojila svoj prvi Grand slam v svoji karieri. Tako se je v zgodovino zapisala kot prva Poljska igralka s tem dosežkom in to pri pičlih 19. letih. Po legendarni igralki Moniki Seleš je Swiatek najmlajša udeleženka v zgodovini turnirja Roland Garros, ki se lahko pohvali z osvojeno titulo.